Bayraktar, Radyospor'a yaptığı açıklamada, domuz gribi konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''Gerek görülürse ya da bazı takımlarda domuz gribi teşhisi yapılmışsa, Fransa'daki Marsilya-Paris Saint Germain maçının ertelendiği gibi ülkemizde de maçlar ertelenebilir. Bu konuda federasyon yetkilileri sağlık kurulundan bilgi alırlar, gerekli gördükleri taktirde maçları erteleyebilirler'' dedi.

Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu ve kurul başkanı Ömer Taşer yönetiminde bazı tedbirler ve bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini kaydeden Bülent Bayraktar, ''Domuz gribinden korunma yollarıyla ilgili kulüplerin ve sporcuların bilgilendirilmesi açısından son derece önemli bir organizasyondu. Turkcell Süper Lig ve Banka Asya 1. Lig kulüplerinin temsilcilerine bilgi verildi. Sağlık Kurulu 14 bölgede tüm kulüplere ulaşacak eğitim toplantıları düzenledi. İsteyen kulüp doktorları ve yöneticilere korunma yöntemleriyle ilgili eğitim paketleri ve cd'leri verildi. Domuz gribinden korunulması için uyulması gereken kurallar zaten Bakanlığımız tarafından açıklandı'' diye konuştu.

Bayraktar, daha önce Keçiören takımında 10 kadar oyuncunun bu şüpheyle karantina altına alındığını ve bir maçın bu nedenle ertelendiğini hatırlatarak, ''Bunlar Turkcell Süper Lig ya de Bank Asya 1. Lig seviyesinde olursa toplum gözünde tepkisi çok daha farklı oluyor. Önümüzdeki günlerde tıpkı Fransa'daki gibi maçların ertelenmesi durumuyla da karşılaşabiliriz. Böyle bir durumun olmaması için yapılması gereken, mümkün olduğunca bu tedbirlere uygun şekilde davranılması gerekir. Takımlarımızla bu konuda sürekli iletişim halindeyiz. Ani bir gelişme karşısında her türlü bilgi akışını sağlayabilecek durumdayız''
dedi.

"BİREYSEL ÖNLEMLER ÇOK ÖNEMLİ"

FGM Direktörü Bayraktar, bireysel olarak alınacak tedbirlerin yanı sıra hijyene çok dikkat etmek gerektiğini dile getirdi.

El yıkamanın çok sık yapılması gerektiğine dikkat çeken Bülent Bayraktar, ''Hapşırırken bir kere kullanılacak bir mendili tercih etmeliyiz, ya da ağzımızı kolumuzla kapatmalıyız. Bu tür kişisel önlemler konusunda hassasiyete göstermek en önemli koruyucu tedbir olur'' dedi.

Bülent Bayraktar, domuz gribi belirtileri görülen insanların toplumsal sorumluluk düşüncesiyle stat ya da spor salonu gibi yerlerde bulunmamaya özen göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi./sabah