23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne gelen Macaristan ekibi için köy gezisi düzenlendi. Macaristan'ın Mako kentindeki bir anaokulundan gelen minikler, kardeş okulları olan Nazilli Latife Hanım Anaokulu öğrencileriyle birlikte ziyaret ettikleri Hasköy İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri ve köylü vatandaşlarla değişik bir gün geçirdi. Köy içerisinde gezen ve arkadaşlarıyla tanışıp, sohbet etme imkanı bulan konuk heyet üyeleri, ayrıca yufka açarak gözleme yapmayı öğrendi.
Nazilli Latife Hanım Anaokulu ile bir yıl önce kardeş anaokulu protokolü imzalayan ve katıldıkları ortak proje çerçevesinde karşılıklı ziyaretler ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Macar anaokulu öğrencileri, programlarının son gününde kardeş anaokulu öğrencileriyle birlikte Hasköy İlköğretim Okulunu ziyaret edip Türk kültür ve geleneklerini yakından görme fırsatı buldu. Gün boyu şenlik havasında kendileri için yöresel yiyecekler hazırlaması, konuk ekibi çok mutlu etti. Macar öğrencilere köyün kadınları tarafından yufka açması, gözleme yapımı ve pişirilmesi uygulamalı olarak öğretildi. Birlikte şarkılar söyleyen minik öğrenciler, velileri ve öğretmenleri tarafından bol bol alkışlandı.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Latife Hanım Anaokulu Müdürü Hilal Pamukoğlu, konuk ekibi Nazilli'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kendilerinin de Mayıs ayı içerisinde Macaristan'a gideceklerini açıklayan Pamukoğlu, “Konuklarımıza ülkelerine dönmeden önce bölgemizin kültür ve geleneklerini göstermek istedik. Bu kapsamda düzenlenen köy gezisinde yöresel yemeklerden köy yaşantısına kadar her şeyi birlikte görme fırsatı bulduk. Hafta boyunca gezilerimizin yanı sıra ortak yaptığımız çalışmalarla projelerimizi değerlendirdik” dedi.