Galatasaray-Hacettepe maçı tekrarlanmalı şeklindeki yorumlara MHK Başkanı son noktayı koydu

Galatasaray-Hacettepe maçında hakem Süleyman Abay'ın Zoko yerine Teli'ye sarı kart göstermesi, ardından başka bir pozisyonda sarı kart gösterdiği Teli'yi oyundan atması üzerine ortaya atılan "Kural hatası yapıldı, maç tekrarlanmalı" şeklindeki yorumlara, MHK'den cevap geldi. MHK Başkanı Oğuz Sarvan, yanlış oyuncuya sarı kart gösterilmesinin kural hatası değil hakem hatası olduğunu söyleyerek maçın tekrarının mümkün olmadığını açıkladı.

ZOKO: "HAREKETİM KASTİ DEĞİLDİ"

Maçtaki penaltı pozisyonuna neden olan Hacettepeli oyuncu Zoko, kasti hareketinin olmadığını açıkladı.
Pozisyonda Servet ile birlikte yükseldiklerini anlatarak, "Ben bir şey yapmadım, birden top elime çarptı ve kasti değildi. Çok kolay bir penaltı verdi. Hakeme, penaltı varsa ben yaptım diye söyledim ama hakem böyle gördüğünü söyleyip sarı kartı Teli"ye gösterdi" dedi.
Teli de, penaltı pozisyonundan sonra neden kendisine kart gösterildiğini anlayamadığını ifade etti.
Bu arada, kaleci Recep maçta kendisine atılan bir pili hakeme verdiğini kaydederken, penaltı pozisyonuyla ilgili olarak da, "Orta hakeme sordum, penaltıyı yardımcı hakemin verdiğini söyledi, yardımcı hakem de orta hakemin verdiğini söyledi. Ben kimin verdiğini anlayamadım" diye konuştu.

"Tekrar edilmeli"

NTV'de Yüzde Yüz Futbol programına konuşan hakem hocası Ertuğrul Dilek hakemin gösterdiği kartın kural hatası olduğunu ve maçın tekrar edilmesi gerektiğini söyledi.

Dilek şunları söyledi:

Bu kural hatasıdır. Ali Aydn Fenerbahçe'yi yönettiği maçta Victoria'nın pozisyonunda çift sarı karttan bir oyuncuyu atmadı. 6 dakika fazla oynattı oyuncuyu ve Maçı tekrar baştan başlattı.

Rıdvan Dilmen'in "ama burada hakemin raporuna ne yazdığı önemli. Ya hakem Abay 'ben öyle gördüm' derse, ya da 'bana arkadan hakaret etti futbolcu. O yüzden sarı kart verdim" derse ne olur" diye sordu. Dilek'in cevabı şöyle oldu.

"Oyuncunun ikrarı var. Burada biri ben vurdum diyor, diğeri ben vurmadım diyor. Bir centilmenlik var burda. Buna rağmen kart veriyor. Eğer öyle yazarsa hakem hatası olur. Ama görüntülere göre 'elle attın o yüzden kendi raporuna böyle bir şey yazamaz. Bu maç federasyona gider. Ve bence tekrarlanır.

Erman Toroğlu: Siyah ile beyaz

Erman Toroğlu'na göre hata var ama bu kural hatası sayılmıyor. Toroğlu, “Pozisyon o kadar bariz ki, gece ile gündüz gibi. Penaltıyı yaptıran adam siyah, sarı kartı gösterdiğin adam beyaz. Hocam gece ile gündüzü göremezsen ben sana "pardon"derim” dedi.