İngiliz The Guardian gazetesinin Suudi Arabistanlı bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan ve Katar, Özgür Suriye Ordusu militanlarının maaşlarını ödemeye hazırlanıyor. Suudi Arabistan ve Katar'ın bu yöntemle, Suriye ordusunda toplu firarı teşvik etmeyi ve Esad rejimine karşı isyanı yükseltmeyi planladığı belirtildi.

The Guardian'a konuşan Suudi yetkili, "Aylarca sürecek maaş ödemesi konusunda 12 Nisan'da Suudi Arabistan ve Katar anlaşmaya vardı. Türkiye de, Özgür Suriye Ordusu'nun topraklarında bulunan üslere lojistik destek sağlayacak" dedi.

RADİKAL UNSURLAR AYIKLANACAK

Suudi Arabistan ve Katar'ın üzerinde uzlaşmaya vardığı anlaşmayla, Suriye ordusundaki birçok kışlada firar etmeyi özendirmeyi ve Özgür Suriye Ordusu'nun daha organize bir şekilde hareket etmesini sağlamanın amaçlandığını belirtildi. Suudi Arabistan ve Katar'ın ayrıca isyancıların içine daha radikal unsurların katılmasını önlemeyi arzuladığı da savunuldu.

İSTANBUL'DA KOMUTA MERKEZİ

Haberde, Suriye'de faaliyet gösteren Özgür Suriye Ordusu komutanlarıyla irtibat halinde olacak bir komuta merkezinin İstanbul'da kurulmasına Türkiye'nin izin verdiği iddia edildi. İstanbul'daki komuta merkezinde çoğu Suriye uyruklu 22 kişinin görev yapacağı belirtildi.

SALDIRIDA 28 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'de şiddet olayları da devam ediyor. Suriyeli muhalifler, Irak sınırına yakın Deyr Ez Zor kentinde Suriye ordusunun saldırısı sonucu en az 28 kişinin öldürüldüğünü iddia etti. Saldırıda üç kadın ve birçok çocuğun hayatını kaybettiği ayrıca yaralıların hastaneye kaldırıldığı savunuldu.