ABD'de kamyon ile Coca Cola sattı. Yıllar sonra şirketin CEO'luğuna çıktı. Muhtar Kent, senelik toplam geliriyle de bir rekora imza attı!

İkinci Dünya Savaşı'nın gölgesinde, 1953 yılında ABD'de dünyaya geldi. Babasının büyükelçi olması nedeniyle dünyanın dört bir yanını gezdi. O kişi, Muhtar Kent'ten başkası değildi. Ve o küresel hayat, yıllar sonra küresel bir şirketin başına geçti. Kent, 26 yaşında nakliyeci olarak girdiği Coca Cola'da Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'luğa kadar yükseldi.

Bu tırmanış, dünya devi şirketi de zirveye taşıdı. Başarılı yönetici maaş anlamında da bir rekora imza attı. Toplam yıllık geliri 7.36 milyon dolar olan Kent, "Dünyanın en fazla kazanan CEO'ları" sıralamasında 138. sırada yer aldı.

Gelirin 1.2 milyon dolarını maaş, 5.5 milyon dolarını da "bonus" olarak alan Kent, yeme-içme ve tütün endüstrisinde en fazla kazanan 10'uncu yönetici oldu. Ünlü yönetici, bu maaşıyla Türkiye'deki CEO'lara da fark attı. Zira, Türkiye'deki şirket CEO'larının yılda ortalama 690 bin TL kazandığı açıklandı. Türkiye'nin en büyük ilk 100 şirketinin CEO'larının ise yıllık 1 milyon TL gelir elde ettiği de kayıtlara geçti.

Gazete ilanıyla buldu

Askerlikten sonra ABD'ye giden Muhtar Kent, gazete ilanlarından Coca-Cola'da iş buldu. 26 yaşında Coca-Cola kamyonları ile kola sattı. Ve 2007'de Coca Cola'nın CEO'luğuna getirildi.