Kuşadası'nda 13 yıldır ölen karısının emekli maaşını aldığı belirlenen ve dün kızıyla birlikte gözaltına alınan baba çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kızı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bilindiği gibi, dün Barbaros Bulvarı üzerindeki Ziraat Bankası Kuşadası Şubesi'ne gelen 74 yaşındaki A.B. ile 44 yaşındaki kızı H.B.üzerinde Z.D. yazılı SSK kurumundan aylık alanlara ait özel belge ve Ziraat Bankası'na ait Z.B.D. ismine tanzimli banka ile emekli maaşını çekmek istemişlerdi. Banka görevlilerinin kimlikteki bayanın doğumu ile bayanın yaşının uygun olmadığını görmeleri üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler olaya müdahale etmiş ve baba A.B'yi gözaltına almıştı. Firar eden kızı H.B. ise kısa bir süre sonra polise teslim olmuştu.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı araştırmada baba ve kızının 1995 yılında vefat eden anne Z.B.D.'nin emekli maaşını 13 yıldır sahte belgelerle aldıkları ortaya çıkmıştı. Resmi belgede sahtecilik suçundan mahkemeye sevk edilen baba A.B. sorgu hakimliği tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu. Kızı H.B. ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.