Başta Irak olmak üzere yakın coğrafyadan pek çok kimse saç ektirmek için Türkiye’ye gelirken, Avrupalıların gösterdiği yoğun ilgi bu ülkelerde şubelerin açılmasını gündeme getirdi. Ancak kalifiye eleman sıkıntısı sektör temsilicilerini kara kara düşündürüyor. Özellikle saç ekiminde 3 bin liradan başlayan maaşa ragmen kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor.

Türkiye’nin sağlık turizminde hızla büyüdüğüne dikkat çeken Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, özellikle son dönemde saç ekimi işlemlerinin çoğaldığını vurguladı. "Fakat bu büyüme hızı yaşanırken kalifiye eleman sorunu da beraberinde büyümeye başladı." diyen Acıkök, aylık 3 bin liradan başlayan maaşlara ragmen çalıştıracak kimse bulamamaktan dert yandı. Saç ekimi uzmanı olmak için mutlak surette eğitim alınması gerektiğini belirten Acıkök, bu işi yapmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Bayanlar için hemşire, erkekler için ise sağlık memuru olmalarını öneriyoruz. İlk etapta bu işin asistanı, yardımcı personeli olunabilir. Sonrasında ise bu işi sağlığa uygun bir şekilde etik kurallara uyarak yapan bir merkezde eğitimini alarak sektöre girmelerini öneriyoruz. Eğer ekilen bir saç, topluma girildiğinde anlaşılıyorsa doğal değildir, anlaşılmıyorsa doğaldır. Bunu sağlayan merkezler işini doğru yapan yerlerdir. Ayrıca plastik cerrah olmadan bu işi kimse yapamaz. Bu işin vicdani boyutu paradan önemli. Ahlaklı çalışıldığı sürece işin hakkını vererek çalışıldığı sürece kazançlı bir iş."

"YURT DIŞINDA TEMSİLCİLİKLER AÇIP 400 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"

İşlerini iyi yaptıkları için dünyanın her yerinden kendilerine hasta geldiğini özellikle de Amerikan işgalinin yaşandığı Irak'tan büyük rağbet gördüklerini aktaran Handan Acıkök, "Bu sıralarda Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden de talepler gelmeye başladı. Avrupa'dan ise başta İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere tüm Avrupa'dan yoğun talep var. 2012 yılı içinde Almanya, İsveç, ABD, Dubai ve Irak'ta 5 ülkede temsilcilik açmayı hedefliyoruz. Ayrıca ekibimize 50-60 kişiyi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. 2015'e kadar 20 ülkede yapılanmayı ve istihdam sayımızı da 400'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Acıkök, Türkiye’nin tercih edilmesinde yapılan işin aynı kalitede olmasına ragmen fiyatların Avrupa'ya göre çok ucuz olmasının da etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız saç ekimininin fiyatları 3-5 bin TL arasında değişirken Avrupa'da benzer tekniklerle yapılan saç ekimi 15 bin euro civarında. Üstelik biz tek seansta bu işi bitiriyoruz ve bir hafta da istedikleri yerde bedava konaklama hizmeti veriyoruz. Avrupa'da bu işlem 3-4 seansta yapılıyor."