Diyanet İşleri Başkanlığında Bakanlar Kurulu kararını gerekçe gösteren ve yapılan maaş düzenlemesinin adaletsizlik olduğunu savunan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, bu durumun biran evvel giderilmesini istedi.

Bakanlar Kurulu kararında genel idare hizmetler sınıfında bulunan memurların "din hizmetleri tazminatı geri alınır" ibaresinin yer almadığını vurgulayan Lütfi Şenocak, uygulamanın hukuki gerekçeden uzak olduğunu ileri sürdü.
Maliye Bakanlığı'nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da genel idare hizmetler sınıfı memura, teşkilat yasası ile verilen 25 puanı hiçbir dayanağı olmadan bir yazı ile kaldırılamayacağını belirten Şenocak, bu yanlış uygulamadan biran önce geri dönülmesinin altını çizdi.

-“ÇELİŞKİLER VAR”-

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, bazı çelişkilerin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:
“Mevcut ek ödeme oranı 28 iken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın illere gönderdiği tabloda mevcut ek ödeme oranı neden 51 olarak gösterilmiştir. Din hizmetleri sınıfında çalışmaya başlayan ve yeni atanan bir imam-hatip 23. yılını çalışan ve istisnasız her biri imam-hatiplik yapmış bulunan memurlardan daha fazla maaş alırsa iş barışından ve adaletten söz edebilir miyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda sayları 9 bini bile bulmayan genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında bulunan memurların gerek merkezin gerek ise taşranın yükünü çekmelerine karşın bu uygulama reva görülmemeli burada büyük bir haksızlık var. Maliye Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı adaletten uzak ve iş barışını bozabilecek böylesi yanlış bir uygulamadan vazgeçmeleri gereklidir.”