Prof. Dr. Sevil Atasoy, 'Orada gördüğümüz gerçek değil' diyerek hangi yanlışa dikkat çekti?

NTV'deki Sade Vatandaş programına konuk olan Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, TRT1'de yayınlanan ve Nefise Karatay, Demir Karahan, Kamil Güler'in rol aldığı M.A.T. dizisinde yapılan bir hataya dikkat çekti.

CSI-NY, CSI Miami gibi dizileri abartılı bulduğunu ifade eden Atasoy, Türkiye'de de benzeri bir dizi olan M.A.T. dizisini severek takip ettiğini ifade etti. Ancak Sevil Atasoy, dizide yapılan bir yanlışa da değinerek şöyle konuştu:

"Orada gördüğümüz gerçek değil. Şöyle ki; Kriminal laboratuvarında çalışanlar gidip delil toplamazlar. Bu özel olarak da yapılmaması icab eden bir şeydir ve yasaktır. Yani delili toplayanla inceleyen aynı insanlar olamaz. Mutlaka bunlar birbirinden ayrı olmak zorundadır."

AMERİKA'DA BİLE ÖYLE BİR ŞEY YOK!

Prof. Dr. Sevil Atasoy, dizideki bir oyuncunun yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Atasoy, "Bu dizide rol alan kişilerden birisi, bir gazeteye beyanat verir de 'Maalesef bizim ülkemizde böyle yapılmıyor ama batıda da gördüğünüz gibi olay yerinden delil toplayanlar, aynı zamanda da laboratuvarlarda da çalıştığı zaman nasıl herşey güzel oluyor' dediği zaman bu olmaz. Bu toplumu yanlış bilgilendirmek demektir. Böyle bir şey yok" diyerek Amerika'da bile böyle bir uygulamanın olmadığını ifade etti.

Televizyon Gazetesi