Bilindiği gibi 1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan M. Lütfi Suyolcu, 16 Mayıs 1995 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
Suyolcu için ölümünün 16. yılında Kuşadası Belediyesi tarafından İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen anma etkinliğine Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Eski Muğla Belediye Başkanı Orhan Çakır, Suyolcu'nun eşi Hülya Suyolcu ile kızı Çiğdem Suyolcu’nun yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Suyolcu’nun hayatının slayt gösterisiyle anlatıldığı anma etkinliğinin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, hunharca bir cinayete kurban giden eski belediye başkanı Suyolcu'yu rahmetle andıklarını belirterek, “Onu unutmamız, unutturmamız mümkün değil. Kentimizde ve yüreklerimizde derin izler bırakan başkanımız bizlere örnek olmaya devam ediyor, edecek” dedi. Etkinlikte çalışma arkadaşları ve yakın arkadaşları ise Suyolcu’nun kişiliği ve siyaset anlayışının yanı sıra anılarını da anlattı. Etkinlikte konuşan kızı Çiğden Suyolcu ise babasının hayatını anlatan filmle ilgili çalışmalarını tamamladığını ve kısa süre içerisinde çekimlere başlanacağını açıkladı.
Eski Kuşadası Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu anma etkinliği daha sonra Suyolcu’nun Adalızade Mezarlığı’ndaki kabri başında devam etti. Duaların ardından anma etkinliğine katılanlar hep birlikte Suyolcu’nun kabrine karanfil bıraktı.
26.20110517102506.jpg