Yaklaşık 2 bin kişi ile tek tek tokalaşan Erdoğan’ı hemşehrileri Güneysu’ya astıkları, "Güneysu’nun gururu Recep Emice" pankartıyla karşıladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece geç saatlerde Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere babaocağı Rize’nin Güneysu ilçesine geldi. Geceyi Merkez Mahallesi’ndeki villasında geçiren Başbakan Erdoğan bugün öğle saatlerinde evinden çıkarak ilçe merkezine indi. Burada kendisini bekleyen hemşehrileri ile tek tek bayramlaşan Erdoğan’ı karşılamak için ilçe merkezine asılan, "Güneysu’nun gururu Recep Emice, yürüdüğün yolda seninleyiz. Yeğenlerin" ve "Mazlumların gür sesi yiğit Başbakanım" yazılı pankartlar dikkat çekti. Erdoğan’la bayramlaşanlar arasında yer alan Gürcistan Mağduru Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başknı Nuriye Kaputoğlu ve Gürcistan’da bir rüşvet davası nedeniyle hapiste yatan ve serbest bırakılması için 2 milyon dolar rüşvet istendiği iddia edilen mühendis Serdar Göksu’nun babası Mehmet Remzi Göksu ve yakınları, sorunlarını Erdoğan’a anlattı. Kaputoğlu, Gürcistan’da halen 62 kişinin haksız yere tutuklu olarak bulunduğunu söyleyince Başbakan Erdoğan, "Ben oradaki herkesin serbest bırakıldığını sanıyordum. Sorununuzla ilgileneceğim. Gerekirse Saakaşvili’yi tekrar ararım" dedi.
 
2 BİN KİŞİ İLE TOKALAŞTI 
 
Güneysu’nun ardından Rize Cumhuriyet Meydanı’na gelen Başbakan Erdoğan, belediye tarafından kurulan çadırda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve milletvekilleri olduğu halde vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, bir saat içinde yaklaşık 2 bin kişinin elini sıktı. Erdoğan bayramlaşırken görevliler, vatandaşları, "Lütfen seri olun. El öpmek ve öpüşmek yoktur. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz" diye uyardı.
 
Bu arada Erdoğan’ın gelişi nedeniyle bu sabah Rize – Güneysu karayolu kenarındaki çalılıklar görevlilerce budandı ve yol kenarları temizlendi.
 
ERDOĞAN HALKA SESLENDİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin ister  kırsalda, ister şehir içinde askerle polis arasında bir meslek rekabeti  oluşturmaya çalışmaması gerektiğini belirterek, “Bu her iki kuruluşumuz da el  ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürmektedir. 'Birisi önde, birisi geride'  diye bir şey yok. Her ikisi de 'Her şey vatan için, her şey Türkiye için, her şey  milletimiz için' diyerek bu çalışmayı sürdürüyor ve böyle sürdüreceğiz” dedi.
 
Rize'de halka hitap eden Erdoğan, terör örgütünce Çukurca'da 25 askerin  şehit edilmesinin ardından, gerek içerde, gerek dışarda bir çok operasyon  yaptıklarını hatırlattı. 
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Durmayacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda da bir şey  söylüyorum, çok açık net söylüyorum: Kimse ama kimse ister kırsalda, ister şehir  içinde askerimizle polisimiz arasında bir meslek rekabeti oluşturmaya çalışmasın.  Bu her iki kuruluşumuz da el ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürmektedir.  Birisi önde, birisi geride diye bir şey yok. Her ikisi de 'Her şey vatan için,  her şey Türkiye için, her şey milletimiz için' diyerek bu çalışmayı sürdürüyor ve  böyle sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz istihbarat paylaşımıyla başlamıştır, aynı  şekilde devam etmektedir devam edecektir.”
 
DHA