Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Haziran 2011’de üniversite sınavı sonrası lunaparkta “Discovery” isimli eğlence makinesinden düşerek ölen Hatice Ataman’la ilgili soruşturmayı tamamladı.
Hürriyet'ten Seyit Erçiçek'in haberine göre bilirkişi raporunda, makinenin hatalı üretildiği yer aldı. İddianamede, Kavaklı Lunaparkı’nın sahibi Ferhat Kavaklı, müdürü Metin Akvit ve oyun aracının makinisti Mustafa Küçükbatal ile makineyi üreten firmanın sahibi Nuri Yenen hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ktan 6 yıla kadar hapis istendi.
Ataman ailesinin avukatı Efkan Günaydınoğlu, “İstenilen cezalar 19 yaşında bir kızın hayatını kaybetmesi karşısında çok hafif” dedi. Aynı lunaparkta 20 Mayıs 2011’de başka bir kaza daha yaşanmıştı. Daha önce kullanılan bir benzeri makinenin hareketi esnasında emniyet kemerinin açılması ile Bilun K. (17) ve Aykut G. (17) yere düşerek yaralanmıştı.

ÖLDÜREN NEDENLER
Bilirkişiraporunda, Hatice Ataman’ı ölüme götüren nedenler şöyle sıralandı: Makinedeki 30 koltuktan 1, 2 ve 19 numaralı koltuklar frenleme arızası nedeniyle kısmen açılıyor. Diğer koltukların ise tasarım hatası nedeniyle emniyetleri yetersiz. Cihazların bakım talimatları ve formları yok. İmalatçı firmanın emniyet önlemleri yeterli değil. İmalatçı firmanın kullanma kılavuzu yok.