Manavgat'ta bir tersanede yenilendikten sonra ilk seferinde sulara gömülen yatın kaptanı Kadir Çelikbaş yardım isteyip yolcuları tahliye ettirmeyi başardı ve böylece olayda can kaybı olmadı.

İstanbul'da yapılan ve Seçil Rent A Car Şirketi'ninin satın aldıktan sonra Manavgat'ta bir tersanede elden geçirip kiralık kullanmaya uygun hale getirdiği "Prenses Doğa' adlı 12 kişi kapasiteli 1 milyon dolarlık lüks yatın kaptanı Kadir Çelikbaş eşi ve 6 yakınını da alarak bugün öğle saatlerinde ilk sefere çıktı. Yat Limanı'ndan ayrıldıktan sonra saat 14.00 sıralarında Dedeman Oteli açıklarına gelen yat, henüz bilinmeyen nedenle makine dairesinden su almaya başladı. Kaptan Kadir Çelikbaş hemen Deniz Polisi'nden yardım isterken, çevredeki tekneler de yardıma koştu.

Gelen ekipler yatta kaptan Kadir Çelikbaş ve eşi Mehtap Çelikbaş ile diğer yakınları Süleyman Karakaya, Ali Gök, Tuncay Durak, Ahmet Karakaya, Süleyman Karakaya ve Nur Karakaya'yı tahliye etti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından botlara alınan 8 kişi, Yat Limanı'ndaki Deniz Polis noktasına getirildi. Lüks yat da bir teknenin yedeğinde Yat Limanı'na çekilmek istenirken saat 14.20 sıralarında sulara gömüldü. Yatın batma anı objektiflere de saniye saniye yansıdı.

Antalya Yat Limanı Başkanı Tevfik Günday, lüks yatın makine dairesinden su alarak battığını, tam batma nedeninin yat tamamen sulara gömüldüğü için henüz belirlenemediğini söyledi. Günday, yatta 8 kişinin bulunduğunu, kaptan ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

ŞOKU UZUN SÜRE ATLATAMADILAR

Olayın şokunu uzun süre üzerlerine atamayan kazazedelerden yat kaptanı Kadir Çelikbaş ifadesi alınmak üzere bekletildiği Deniz Polisi noktasında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kaptan Çelikbaş, yatın makine dairesine su almaya başladığını ve bu yüzden battıklarını kaydetti.

Deniz Polisi noktasına getirilen yattakiler, üzerlerindeki kimlikleri, kredi ve bankamatik kartları ehliyetleri ve paraları, cep telefonları ve ıslanan diğer eşyayı masanın üzerine koyarak kurutmaya çalıştı. Kaptan Çelikbaş'ın eşi Mehtap Çelikbaş ise yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı.

Yatta bulunanlardan Tuncay Durak, olayın daha se olduğunu anlayamadan bir anda kendilerini su içinde bulduklarını, ancak hem kendi gayretleri hem de deniz polisinin hızlı müdahalesi sayesinde kurtarıldıklarını söyledi. Süleyman Karakaya ise “İstenmeyen bir kaza yaşadık ama kimseye birşey olmadı. Gayet güzel bir şekilde polisimizin de müdahalesi ile kurtarıldık” dedi.

İstanbul'da imal edilen ve Seçil Rent A Car Şirketi'ne ait olan yatın, Manavgat'ta bir tersanede elden geçirilip yenilendikten sonra bugün ilk seferine çıktığı da belirtildi. DHA