Fenerbahçe'de, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan isimlerden Diego Lugano ile ilgili çok şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yönetimin tüm çabasına rağmen sözleşme yenilemeyen Uruguaylı oyuncuya, ara transfer döneminin başında Rusya'dan Zenit kulübünün talip olduğu bildirildi. F.Bahçe yönetimi, sözleşmesinin bitmesine yarım sezon kalan Lugano için 8 milyon Euro bonservis bedeli isteyince Ruslar geri adım attı. Bu durumdaki bir oyuncu için istenen rakamı çok yüksek bulan Zenit, transferi askıya aldı ama sezon sonu için çalışmalarına da erkenden başladı.

FİGER'E ULAŞTILAR
Kısa süre sonra Rus kulübüyle çalışan menajerlik şirketi, Lugano'nun ve takımdaki Brezilyalıların menajeri Juan Figer'e ulaşıp, "Zenit kulübü, sezon sonunda Lugano'yu transfer etmek istiyor. Şartlarınızı öğrenmek istiyoruz" mesajını iletti. Ancak Figer'in yanıtı Rusları üzerken, Fenerbahçe açısından da hiç iyi haberler içermiyordu: "Kulübü sezon sonuna kadar Lugano'yu hiçbir yere vermeyecek. Ondan sonrası için de konuşmanın anlamı yok çünkü Lugano şimdiden bir başka kulübe 2 yıllık imza attı."

YİNE BEDELSİZ GİDİYOR
Kısacası Fenerbahçe yurt dışından kulüplerin gözdesi olan bir yıldız oyuncusunu daha tek kuruş dahi kazanamadan kaybetmek üzere gibi görünüyor. Zenit'in teklifinden haberdar olanlar, 8 milyon euro yerine daha makul bir taleple biraz para kazanılabileceğini ama f ı r s a t ı n k a ç t ı ğ ı n ı düşünüyor. Ve elbette herkes, Diego Lugano'nun imza attığı kulübün hangi 'İtalyan' olduğunu merak ediyor!

SABAH