Evet babama teklif geldi. O da, şartların oluşması halinde görevi kabul edeceğini söyledi.

Güney Afrika"daki Dünya Kupası"nda yer alamayacak olan A Milli Takımımız"da gündemdeki konu, teknik direktör Fatih Terim"in yerine kimin geçeceği. Futbol Federasyonu"nun Ay-Yıdızlılar"ın başına Shakhtar Donetsk"in hocası Mircea Lucescu ile birlikte Ertuğrul Sağlam ve Hakan Şükür"ü getireceği öğrenilmişti. FANATİK, Türkiye"nin gündemindeki ismin en yakını olan Romanya Milli Takımı"nın çalıştırıcısı ve aynı zamanda Lucescu"nun oğlu Razvan Lucescu ile temasa geçti. Rumen hoca, TFF"den bir kişinin babasına Türkiye"yi çalıştırıp, çalıştırmayacağını sorduğunu söyledi.

"Kendi ekibiyle çalışır"
Çarpıcı açıklamalar yapan Razvan Lucescu, “Türk Milli Takımı"nın babamla ilgilendiği doğru. Bize böyle bir teklif geldi. Kendisi de, doğru şartların oluşması halinde Türkiye"de çalışacağını ifade etti. Ancak O, Ertuğrul Sağlam ve Hakan Şükür"le birlikte çalışmayacak. Eğer gelirse, kendi ekibini getirecektir. Zaten Federasyon da babama, "Siz ile başka bir yabancı isim ve Sağlam"la ilgileniyoruz" dedi. Babam şu an Shakhtar"ı çalıştırıyor. Ancak kulüp takımının yoğun temposunun onun sağlığına zarar verdiğini düşünüyorum. Ben de Romanya"nın başındayım ve milli maratonun temposu çok daha düşük. Onun için bu tip bir işin ideal olduğu kanısındayım” açıklamasını yaptı.

Shakhtar"dan izin isteyecek
Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve kurmaylarının ise Lucescu ile görüşmeleri sürdürdükleri ve diğer adayların da listede yer aldıkları belirtildi. Daha önce FANATİK"e, “Yabancı bir hocayla anlaşmak istiyorum” diyen Özgener"in ön planda tuttuğu tecrübeli Rumen teknik adamın gelişmeleri yakından takip ettiği ve teklifin resmiyete kavuşması halinde Ukrayna kulübünden izin isteyerek görevi kabul edeceği öne sürüldü./fanatik