Lübnan Hizbullahının lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Lübnanlıları Refik Hariri cinayetini soruşturan BM mahkemesini boykot etmeye çağırdı.

Bu mahkemeyle işbirliğinin Hizbullah hareketine karşı saldırı anlamına geleceğini söyleyen Şeyh Nasrallah, bu çağrısını, mahkemeye bağlı yetkililerin Beyrut'un güneyindeki bir jinekoloji kliniğinde bulunan dosyalara ulaşmalarının engellenmesinden sonra, bu kişilerin takındıkları tavır yüzünden yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Şeyh Nasrallah, ''Şerefimize dokunan çok hassas ve çok tehlikeli bir noktaya geldik. Bütün Lübnanlıları bu mahkemenin soruşturmacılarını boykot etmeye ve onlarla işbirliği yapmaya son vermeye çağırıyorum. Buna aykırı her bir davranış, direnişe karşı saldırıyla eş değerdir.
Soruşturmacıların skandal davranışı karşısında yetkililerden ve Lübnanlılardan, onlarla işbirliği yapmamalarını istiyoruz. Soruşturmacıların topladığı bütün veriler İsrail ve yabancı güvenlik güçlerine iletiliyor'' dedi.

Soruşturmacıların niçin kadınların tıp dosyalarıyla ilgilendiğini anlamadığını belirten Şeyh Nasrallah, söz konusu kliniğe Hizbullah yetkililerinin eşleri, kızları ve kız kardeşlerinin sıkça gittiğini kaydetti.

Şeyh Nasrallah'ın bu sözleri mahkeme tarafından kınanırken, BM'nin Lübnan özel temsilcisi Terje Roed Larsen de, Suriye ve İran'ı Hizbullah'ı silahlandırmaya devam etmekle suçladı ve Lübnan'daki durumun ''çok tehlikeli'' olduğunu kaydetti.

A.A.