Şanlıurfa'da, hatalı şekilde karayoluna çıkan otomobille, Mersin'den Van'a giden yolcu otobüsü çarptı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilin Lpg tankı metrelerce uzağa fırladı. Paniğe yol açan kazada otomobilde bulunan aynı aileden 1'i çocuk 3 kişi yaralanırken, otobüs yolcuları ise farklı otobüslere aktarılarak yollarına devam etti.

Kaza, saat 01.00 sıralarında merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde meydana geldi. Mersin'den Van'a yolcu taşıyan Aydi Özgökçe yönetimindeki 65 AL 009 plakalı yolcu otobüsü, kent çıkışındaki Karaköprü Beldesi'nde kontrolsüz şekilde kara yoluna çıkan 24 yaşındaki Ali Ç. yönetimindeki 68 AU 460 plakalı otomobile çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle ön bölümü hasar gören otobüsün camı kırılırken, otomobil ise hurda yığınına döndü. Hurdaya dönen otomobilin ise bagajında bulunan Lpg tankı metrelerce ileri fırladı. Kaza sonrası büyük korku yaşayarak otobüsten inen yolcular, otomobildekilerin yardımına koşarken durum güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri hurdaya dönen otomobilden çıkardıkları sürücü Ali Ç., 21 yaşındaki Fatma Nesrin ve 3 yaşındaki kızları Mehtap'ı ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı, hayati tehlikeleri bulunduğu için yoğun bakım ünitesine alındı.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, metrelerce ileri savrulan LPG tankının patlama ihtimaline karşı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Çağrı üzerine olay yerine gelen itfaiyenin incelediği LPG tankının dolu olmadığı saptandı. Kaza nedeniyle büyük korku yaşayan yolcular ise, otobüsleri hasar gördüğü için farklı firmalara ait otobüsler ile Van'a gönderildi. Kaza yapan otobüsteki bagajlarını alarak yolculuk yapacakları yeni otobüse binen yolcular, "Nasıl olduğunu anlamadık. Otomobil bir anda otobüsün önüne çıkınca kaza oldu. Otomobildeki 3 kişinin durumunun ağır olduğunu gördük. Van'da deprem ve çadır yangınları ile yaşadığımız korkuya bir de kaza korkusu eklendi" diye konuştu.

Yolcular yeni otobüs ile Van'a hareket ederken, kazada hurdaya dönen otomobil ise çekici ile bölgeden uzaklaştırıldı. Otobüs sürücüsü Aydi Özgökçe ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. sanliurfa.com