Aydın’da faaliyet gösteren LPG-Otogaz istasyonlarında çalışan pompacılar eğitimden geçti. Eğitimleri başarı ile tamamlayanlara sertifika verilirken, çalışanların bu eğitimle daha hassas davranacağı belirtildi. 
Aydın Ticaret Odası’nın katkıları ile Aydın Ticaret Odası Salonu’nda ilgili oda tarafından gerçekleştirilen eğitimlere 45 pompacının katıldığı öğrenildi. Eğitimlerde LPG-Otogaz’ın fiziksel ve kimyasal özellikleri, depolama ve taşıma kuralları, emniyetli doldurma, yangın güvenliği ve yangınla mücadele, ilk yardım eğitimi ve can güvenliği, genel iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitimler verildi. 
Kimya Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Haluk Uysal “Otogaz istasyonu sahiplerinin, EPDK tarafından yapılacak denetimlerde para cezaları ile karşılaşmamaları için, yanlarında çalıştırdıkları personeli eğitmelerinde fayda bulunmaktadır. Aksi taktirde yaptığı işin risklerinin ve tehlikelerinin farkında olmayan personelle çalışmaları nedeniyle cana ve mala gelebilecek zararın telafisi mümkün olmayabilir” dedi.