Olay, Güneşler Beldesi Zirai Aletler Sanayi Sitesi'ndeki LPG montajı yapan bir işyerinde meydana geldi. Gece geç saatlere kadar eve gelmeyen LPG tamircisi 40 yaşındaki Murat Kulağızlı'nın durumundan şühpelenen yakınları cep telefonunu aradı, ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine Murat Kulağızlı'nın amcası İsmet Kulağızlı işyerine gitti. İçeri giren İsmet Kulağızlı, yerde hareketsiz şekilde yatan bir kişiyi görüp, işyerinde yoğun gaz kokusu olduğunu anlayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, içeri girdiklerinde işyeri sahibi Murat Kulağızlı ile arkadaşı 45 yaşındaki İbrahim Kanlıbalaban'ın cesediyle karşılaştı. Üst kata çıkan ekipler, burada da 35 yaşlarında henüz ismi belirlenemeyen bir kadın cesedi buldu.

Ekipler, cesetleri dışarı çıkarırken, bu sırada olay yerine işyeri sahibinin eşi Ülkü Kulağızlı geldi. Eşinin ölüm haberini alan Ülkü Kulağızlı, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

Olay yerinde yapılan incelemede bira şişeleri bulunurken, işyerine tamir için getirilen 54 FE 291 plakalı otomobilin LPG sisteminde de gaz kaçağı olduğu tespit edildi.

Cesetler yapılan incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.