ABD'de bir ilki gerçekleştirerek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nun desteğiyle orada yaşayan ve okuyan genç Türk sinemacıların girişimi ile gerçekleştirilen 1. Los Angeles Türk Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.
Açılışı Derviş Zaim'in Gölgeler ve Suretler ile yapılan festival Semih Kaplanoğlu'nun Bal filmiyle sona ererken ayrıca Seren Yüce’nin Çoğunluk, Mahmut Fazil Coskun'un Uzak İhtimal ve Yeşim Ustaoğlu'nun Pandora'nın kutusu filmleri de ABD'li izleyicilerle buluştu.
10 kısa filmin yarıştığı ve jüri üyeliğini ünlü yönetmen Derviş Zaim, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, Güney California Üniversitesi Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölüm Başkanı Kathy Smith ve Califonia Üniversitesi Televizyon, Dijital Medya Bölüm Başkanı Barbara Boyle ve Los Angeles Sanat Müzesi Film Küratörü Elvis Mitchell'ın yaptığı festivalde "En İyi Kısa Film" ödülünü Nadim Güç'ün yönettiği "Dört Duvar Saraybosna" alırken Güç'ün filmi "Seyirci Ödülü"nü de uzandı. Ayşegül Şahinbozkır "Süt" ve Adem Demirci de "Korkuluk" filmleriyle "Jüri Özel Ödülleri"ne layık görüldü.
Yapılan ödül töreninden sonra ödül kazanan genç sinemacılar mutluluklarını gizleyemezken, büyük ödülün sahibi Nadim Güç, ilk kez bir festivalde gösterilen filminin ödül almasından mutluluk duyguduğunu söyledi. Ayşegül Şahinbozkır kazandığı ödülün kendisi için sürpriz olduğunu ve bu ödülün yeni projeler için motivasyon yarattığını kaydetti. "Jüri Özel Ödülleri"nin diğer sahibi Adem Demirci de ödüllendirilmekten onur duyduğunu kaydetti.
Ayrıca festivale katılan tanınmış Hollywood simalarından Pierre Dulat, Türkiye'nin anlatacak hikâyeleri olduğunu belirtti ve Türk yönetmenlerle çalışabilmeyi de çok istediğini kaydetti. Galaya katılan aktris Natassia Malthe ise 'Bal' filminden çok etkilendiğini belirterek başladığı konuşmasını "Belki ilerde ben de Türkiye'de bir filmde oynayabilirim" diyerek sonlandırdı.