Geçtiğimiz yıl aralık ayında Londra’nın kuzeyinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey ilçesindeki Türk kahvehanelerine saldırı düzenleyen Dilek Dağ (25), Altın Yadırgı (28) ve Dilan Eroğlu (20) çıkarıldıkları mahkemede 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yangına teşebbüs ve toplum güvenliğini tehlikeye atma suçlarından 4 Ocak'ta Thames Sulh Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan 3 kadından Dağ ve Yadırgı 6’şar yıl 8 ay, Eroğlu ise 6 yıl hapis cezası verildi.

Woolwhich Mahkemesi’nde 30 Mayıs’ta sonuçlanan davada, mahkeme saldırganların Kürt olmayan nüfusa yönelik saldırı düzenleme amacında oldukları ve PKK sempatizani şüphesi taşıdıklarını bildirdi.

Saldırganlar 28-30 Aralık tarihleri arasında Gümüşhane, Niğde ve Aksaraylıların bulunduğu kahvehanelere molotof kokteyli saldırı düzenlemiş ve maddi hasara yol açmışlardı.

Londra Metropolitan Polise bağlı Terörizm ile mücadele ekipleri ,Dağ, Yadırgı ve Eroğlu’yu sokak kamera kayıtlarından teşhis ederek 2 Ocak 2012’de tutuklamıştı.

Türk Camilerine saldırı

Geçtiğimiz aralık ayında kahvehanelerin yanısıra Türklere ait Valide Sultan ve Fatih Camisi’ne de yangın bombası atılmış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Bu saldırıların arkasında aşırı sağcı ‘İngiliz Savunma Ligi’nin (English Defence League-EDL) ya da terör örgütü PKK’nın bulunabileceği belirtiliyor.