Hürriyet"in gündeme getirdiği haberle ilgili görüşlerini açıklayan Başesgioğlu, "Bu sorunu hallettik. Spor kulüplerinin alkol satışı konusunda yeni bir düzenlemeye gideceğiz" dedi. Başesgioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

KARIŞTIRILMAMALI

"Bu süre Mart ayı sonunda bitiyordu. Süre erteleniyor, daha doğrusu uzatılıyor. Bir yıllık bir geçiş dönemi olacak. Daha sonra gerekli yasa çıkartılacak. Yeni yasa da bir yıl sonra yürürlüğe girecek. Biz de önümüzdeki zaman içerisinde valilikler ve Gençlik ve Spor il müdürlükleri ile görüşmelerde bulunacağız. Onlardan gelecek bilgiler doğrultusunda yasanın çerçevesi belirlenecek. Kulüplerin adını kullanan kişilerle, gerçek anlamda lokal işleten kulüpleri karıştırmamak gerekiyor. Alkol satışı yapmak amacıyla kulübün kapısını, girişini değişik yerlere açan, bu konuda yasayı delmeye çalışan kişilerin olduğunu biliyoruz. Bir yıllık hazırlık dönemi sonrası kulüplerin alkol satışı daha düzgün bir hale gelecek."

1467 LOKAL KAPANACAKTI

İçişleri Bakanlığı"nın Abdülkadir Aksu"nun bakanlığı döneminde hazırlanarak 31 Mart 2005"te çıkan Dernekler Kanunu ile ilgili yönetmelikte spor kulüplerinin sosyal tesisleri ve lokallerinde alkollü içki satışına yasak getirilmişti. Bakanlığın bu yasağı, 1467 spor kulübü tesis ve lokalini kapsıyordu.

Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray"ın da bulunduğu spor kulüpleri de söz konusu yasaktan etkilenecekti. Alkol yasağı, profesyonel ve amatör spor kulüplerinin büyük gelir kaybına yol açacaktı.