Kamuya ait lojmanların kira bedelleri, 15 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere yüzde 5 oranında artacak.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanarak, Başbakanlığa gönderilen Milli Emlak Genel Tebliğine göre, kamu konutlarından her bir metre kare için yeni yılda aylık 0,81 YTL ile 1,66 YTL arasında kira alınacak.

Kira tutarı, kaloriferli konutlarda metre kare başına 1,66 YTL, kalorifersiz konutlarda 1,26 YTL, kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda da 0,81 YTL olacak.

Kira bedeline yapılacak ilaveleri de yeniden belirleyen Tebliğ uyarınca, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlarda, yine metre kare başına 0,16 YTL kapıcı parası alınacak.

Elektrik ve su bedellerinin tespitinde kurumlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak, elektrik sayacının ayrılmadığı konutlardan metre kare başına 0,37 YTL, su sayacının ayrılmadığı konutlardan da yine metre kare başına 0,37 YTL tahsil edilecek. Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması durumunda ise elektrik ve su parası 0,74 YTL olarak uygulanacak.

Konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışındaki su kaynaklarından (kuyu, artezyen, kaynak suyu v.b) karşılanması halinde de, kira bedeline metre kare başına 0,19 YTL ilave edilecek.