Arif Gürdal Türk tarımının geleceğinin belirlendiği Dünya Dış Ticaret Örgütünde lobi faaliyetlerinin önemine değinirken Türkiye"nin lobi konusunda yetersizlik yaşadığını belirtti.
Dünya Dış Ticaret Örgütünün çalışmasını izlemek ve bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Cenevre"ye giden Aydın heyetinin içinde de yer alan Arif Gürdal “ Bizim Cenevre ziyaretimiz son derece yararlı oldu. Cenevre"deki çevreler bizim en donanımlı Türk heyeti olduğumuzu belirttiler. Ama bu düşündürücüdür. Sonuçta biz birer uzman değil temsilciyiz. Bizim için yapılan saptama bunca yıl örgüt içerisinde lobi faaliyetlerini neden doğru yapamadığımızın göstergesidir” dedi.
Tarımın yaşam olduğunun altını çizen Arif Gürdal “Dünya"da hiçbir devlet tarımdan vazgeçemez ve vazgeçmiyor. Tarım"ın dünya için önemi sebebi ile Dünya Dış Ticaret Örgütü içerisinde tarım müzakereleri her zaman çetin geçiyor. Bizim Cenevre"de yaptığımız en önemli işlerden biri Aydın"daki ve Türkiye"deki çiftçinin nasıl tarım yaptığını, hangi sorunları yaşadığını müzakere heyetinin algılayabilmesini sağlamak oldu. Bizim yapmamız gereken bundan sonraki müzakerelerde konumuzu iyi savunmamız gerektiğidir. Bunun gereği de konusuna hakim uzman heyetlerle konuların ve müzakerelerin takipçisi olmaktır” şeklinde konuştu.