Genel seçimler için geri sayım başlarken partilerde de heyecan arttı. Milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesine 24 saat kala liderler en yakın kurmaylarıyla kampa girdi.
 
Liderler ve kurmayları, adayları belirlemek için binlerce ismi incelemeye aldı. İşte genel merkezlerin son durumu:
 
ERDOĞAN 9. KATA KAPANDI:
 
İki dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 yakın kurmayıyla birlikte listeleri hazırladı. Liste çalışması ise parti genel merkezinin 8. katında yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın aday göstermeyeceği bazı önemli isimleri ise Başbakanlığa başdanışman olarak taşıyacağı öğrenildi. Bu arada AK Parti'nin seçim beyannamesi 15 Nisan'da açıklanacak.
 
CHP KARIŞIK:
 
CHP'de de liste çalışması için gaza basıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını belirlemek için parti genel merkezinin 14. katına kapandı. Kılıçdaroğlu listeleri örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte hazırladı. Ancak Kılıçdaroğlu ve Tekin; Deniz Baykal, Önder Sav, Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in adaylığı konusunda çıkmaza girdi. Bu arada CHP kesin listeyi belirleyeceği Parti Meclisi'ni bu akşam saat 17.00'de toplayacak. İsimlerin dışarı sızmaması için de genel merkez binasında sinyal kesici Jammer kullanılacak.
 
BAHÇELİ DAR 'ALAN'DA:
 
"Bir de MHP'yi tek başına iktidar olarak deneyin" diyerek seçim çalışmalarını başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de milletvekili adaylarını belirlemek için odasına kapandı.
 
MHP'de en çok sıkıntı yaşatan adayın ise teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'ya getiren Balyoz davası sanığı emekli Korgeneral Engin Alan olduğu iddia edildi. Bu arada Alan'ın adaylığına tepkileri MYK üyesi Mansur Yavaş yüksek sesle dillendirmişti.
 
SON 24 SAAT
 
Partiler aday belirleme çalışmaları için son 24 saate girdi. AK Parti ve CHP'de sessizlik göze çarparken MHP'de ise aday adaylarının ziyaretleri hala sürüyor.