Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, siyasi partilere çağrı yaparak seçimler listelerinde gençlere yer verilmesini istedi.
Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Merkezi tarafından "Gençlere yer vermeyenlere oy vermiyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklaması Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Anıtı önünde düzenlendi. Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emre Fazlılar, "2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla biz gençler tarafından uygulanan 'Seçilmek İstiyorum' kampanyasıyla anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30'dan 25'e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik
yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır. 2011 yılı 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yaklaşırken, seçilme hakkımızı hatırlatmak ve takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin, genç milletvekili sayısının arttırılması, 25-30 yaş arasında gençlerin siyasete etkin katılımı ve bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerekmektedir" dedi.
Fazlılar, "Gençlerin karar alma mekanizmalarında aktif ve etkin katılımını desteklemek, 15 milyon oy kullanan gencin seçme hakkının yanı sıra seçilme hakkını savunmak, temsiliyette adalet ilkesini ve demokrasiyi desteklemek ve bütüncül bir gençlik politikasını oluşturmak tüm siyasi partilerin sorumluluğudur. Gençlik bakış açısını yansıtacak bütüncül bir gençlik politikasının destekçisi olacak bütün milletvekili adaylarını sözleşmeye çağırıyoruz. Bizler Habitat için Gençlik Derneği, Toplum Gönüllüleri
Vakfı ve Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek Milletvekili Genel Seçimlerinde 25-30 yaş arası gençlerin milletvekili olarak seçilebilecek yerlerden aday gösterilmelerini talep ediyoruz. Aynı zamanda gençlerin milletvekili aday adayı ve adaylık süreçlerinin kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda ülke çapında 'Geç Değil Genç'" dedi.