Didim Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde okuyan ve geçtiğimiz yaz döneminde İtalya"ya ve Almanya"ya stajını yapmak üzere gönderilen 5 öğrenciye staj dönemindeki başarılarından dolayı almaya hak kazandıkları belgeler düzenlenen törenle verildi.

Didim Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde okuyan ve geçtiğimiz yaz döneminde İtalya"ya ve Almanya"ya stajını yapmak üzere gönderilen 5 öğrenciye staj dönemindeki başarılarından dolayı almaya hak kazandıkları belgeler düzenlenen törenle verildi. Türkiye Ticaret ve Turizm Derneği öncülüğünde geçtiğimiz yaz döneminde 1 öğrenci Almanya 4 öğrenci de İtalya"da stajlarını tamamlayarak okullarına geri döndü. Turizm Meslek Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrenciler staj döneminde elde ettikleri belgeler ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Okul Müdürü Ali Atabey, öğretmenler ve öğrencilerinde katıldığı törenle verildi.

Öğrencilerin yaptıkları stajlar ve elde ettikleri belgelerin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Türkiye Ticaret ve Turizm Derneği Yurt Dışı Eğitim Başkanı Önder Bulut 1"i Almanya, 4"ü İtalya"ya olmak üzere bu yıl 5 öğrencinin Didim"den yurt dışına gönderildiğini söylerken “Burada öğrencilerimiz 3308 sayılı Mesleki Teknik Eğitimler kapsamında ve AB Üyesi ülkelerin birbirleriyle imzaladığı antlaşma çerçevesinde bu öğrencilerimiz stajlarını tamamladılar. Stajları 4 ay sürdü. Öğrencilerimiz haftada 40 saat günde 8 saat çalışarak stajlarını yaptılar.2"şer kişilik otel odalarında kaldılar. Almanya"da staj yapan öğrencimize 4 ayrı belge verildi. İtalya"daki öğrencilerimize 1 belge verildi ve tüm aldığı eğitimler burada yazılı. Alına bu belgeler dünyanın her tarafında geçerli olan belgelerdir” dedi.

Bulut, Avrupa"ya giden öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin de arttığını kaydederek, “Burada öğrencilerimiz aynı zamanda ülkemizin tanıtımını da yapıyor. Önümüzdeki yıl yurtdışından da ülkemize öğrenciler staja gelecekler” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Staj yapan Hüseyin Kuş, Ceyda Karakış, Recep Eskinöz, Akim Yücel ve Alkım Erim"e belgeler verildi. Ayrıca Sanat Okullarında gösterdiği başarodan dolayı Barış Özkan"a da belge verildi. Ödül Törenine Almanya"nın Löndliches Bildungs Zentrum Wanzleben okulundan da Helge Henning adlı öğretmen de katıldı./iha