Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Demokrasi, İnsan Hakları ve Felsefe Kulübü"nün hazırladığı insan hakları ve demokrasi etkinliği kapsamında okula davet edilen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, öğrencilerle söyleşide bulundu. Okul Müdürü Özcan Bilgi"nin de hazır bulunduğu söyleşide ilk olarak Felsefe Gurubu Öğretmenleri Bahtiyar Türk ve Ali Bünyamin Coşkun insan hakları ve demokrasi kavramları konusunda bilgilendirmede bulundular.

İnsan hakları kavramlarını anlatan Ali Bünyamin Coşkun"un ardından demokrasiyi anlatan Bahtiyar Türk, “Günümüzde Demokrasi kavramına, ister Akademisyen, ister gazeteci, ister konuyla ilgili yazıp-konuşan olsun herkesin kendi siyasi eğilimleri ve düşüncelerine göre anlam vermeye çalışıyor. Eski Yunan"dan beri demokrasi kavramı yaşanılan çağa göre farklı anlamlar kazanmıştır. Kavram karşılığı olarak "Halkın İktidarı" olan demokraside nasıl olacakta halk kendi kendine yönetecektir? Konuyla ilgilenenler için birinin demokrasi olarak gördüğünü, diğeri o şekilde algılamıyor. Bir türlü demokrasinin ne olduğunu uzlaşarak ortaya koyamıyorlar ama "Demokrasi" kelimesinden de vazgeçemiyorlar. Bu yol insanlar arasındaki anlaşma, fikir birliği etme, hissi durumu ortaya koymak şeklindedir. Fakat dünya da demokrasi kelimesi üzerinde "Uyuşma" dan söz edemeyiz. Ülkemizde demokrasi kavramıyla ilgili günümüze kadar kurulmuş partiler, ister iktidar, isterse muhalefette olsun birbirlerine antidemokratik olarak nitelendirmişler, demokrasinin ne olduğu konusunda anlaşamamışlardır. Birinin demokrasi olarak algıladığını hasmı antidemokratik demiştir” dedi.

Söyleşide söz alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da; “Sizler de yarın bir gün benim gibi siyasete atılıp bir yerlerde belediye başkanlığı, milletvekilliği hatta başbakanlık bile yapma hakkı elde edebileceksiniz. Bu demokrasinin bir örneğidir. İnsan hakları da demokrasinin bir gereğidir. İnsanların birbirlerine hoşgörü ile yaklaşması, birbirini kucaklaması gerekir. Demokratik bir ülkede herkes birbirini kucaklar. Geleneğine, göreneğine, inançlarına, örf ve adetlerine saygı duyar. Sizler yarınımızın geleceği, Türkiye"mizde söz sahibi olacak çocuklarımız olarak devletinize, milletinize sahip çıkmak için demokrasiye sahip çıkmak zorundasınız. Bu ülke bizimdir. Bizim olarak kalması için de demokrasinin ne olduğunu çok iyi bilmelisiniz. Çok okumalı, eğitiminizi aksatmamalı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaşatmak için çok bilgili olmalısınız. Türk çocuğu dün Çanakkale"de savaştı, bugün eğitim savaşı veriyor. Çanakkale"de olduğu gibi eğitim savaşında da galip gelmek zorundayız. İdealleriniz, doğrularınız uğrunda hep birlikte çalışmak zorundasınız. Şimdiden kendiniz için birer hedef belirlemeli ve bu hedef neyi gerektiriyorsa o yönde çalışmalısınız. Hedefinize giderken de asla demokrasiden sapmamalısınız” diye konuştu.