Bilgi yarışmasına 9-A sınıfı adına; Deniz Değirmenci, Merve Karabudak, Muhammed Doru, 9-B sınıfı adına; Erol Salih Günçel, Kerime Büşra Şahin, Elif Seren Çetin, 9-C sınıfı adına; Cengiz Köseoğlu, Tuğba Sonuç, Egemen Yılmaz, 9-D adına Gönenç Filiz, Nagihan Özkan, Ali Burak Yılmaz, 9-E adına; Erdoğan Çelebioğlu, Tolunay Atılgan, Yunus Yıldız adlı öğrenciler katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Tarih Öğretmeni Akın Kavcı, İngilizce Öğretmeni İsmail Besler, Fizik Öğretmeni Ozan Kaşif Pilevne yaparken sunuculuğunu ise 11-D sınıfından Aybüke Halime Yaldız yaptı.
Yarışmada öğrencilere, Türk Edebiyatı, Dilbilgisi, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü, Matematik, İngilizce ve Beden Eğitimi dersleri ile genel kültürden oluşan toplam 25 soru soruldu. Çekişmeli geçen ve puan farkının çok az olduğu yarışmada birinciliği; 9- D sınıf adına yarışmaya katılan Gönenç Filiz, Nagihan Özkan, Ali Burak Yılmaz adlı öğrenciler kazandı. Yarışmada ikinciliği 9- A ve 9- B sınıfları kazanırken 9-E sınıfı üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri Okul Müdürü Mehmet Atay tarafından takdim edildi.
Okul Müdürü Mehmet Atay yaptığı konuşmasında; “Sizler buraya seçilerek geldiniz, nerede olduğunuzu, ne kadar yol aldığınızı görmemiz açısından bu tür yarışmalar çok önemlidir, aslında bugün burada tüm sınıflarımız kazandı, Menderes Anadolu Lisesi kazandı. Bugün yapılan yarışmada eksik bilgilerinizi görerek bu eksiklerinizi gidermenize faydalı olacak bir etkinlik olmasını sağlamaya çalıştık. Ayrıca yarışmada emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, yarışmamızın burada yapılmasını sağlayan Fatih Sultan Kolejinin yetkililerine teşekkür ederim” dedi. -iha