Sarıyer Reşitpaşa'da şofbenden sızan gaz, banyo yapan 18 yaşındaki Lise son sınıf öğrencisi Yeşim Kaya'nın ölümüne neden oldu. Kaya'ya kurtarmak için banyoya giren kızkardeşi, annesi ve anneannesi de yoğun gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Cengiz Topel Caddesi 37 numarada oturan Behçet Kemal Çağlar Lisesi son sınıf öğrencisi Yeşim Kaya dün öğle saatlerinde banyoya girdi. Temizlik firmasında çalışan anne Hatice Kaya (39), o sırada evde bulunan diğer kızı Tuğba Kaya'ya (16) ablasını sordu.

Tuğba'nın 'yaklaşık 1 saattir banyoda' yanıtı üzerine panikleyen anne, banyonun kapısını çaldı. İçerden cevap gelmemesi üzerine kapıyı kıran anne Hatice Kaya kızını baygın halde buldu.

Kızı Tuğba ve üst katta bulunan anneanne Melek Kaya'dan (59) yardım isteyen anne Hatice Kaya, kızını banyodan çıkartarak üzerini giydirdi. Ancak bu sırada evde bulunanlar da gazdan etkilendi. Bu sırada evden gelen bağrışmalar üzerine yardıma koşan komşularının yardımı yaralılar İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada tüm müdahalelere rağmen 18 yaşındaki Yeşim Kaya hayatını kaybederken ailenin diğer fertleri Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Habertürk