DHA'nın haberine göre ailesi Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde oturduğu için Kulu'da özel kız öğrenci yurdunda kalan Anadolu Öğretmen Lisesi 11'sınıf öğrencisi A.K., evli olan Y.E.Ö. ile tanışıp bir süre arkadaşlık yaptı. Bu sırada işsiz olan Y.E.Ö. iddiaya göre liseli A.K. ile cinsel ilişkiye girdi.

Aralarında anlaşmazlık başlayınca da Y.E.Ö. imi hafta önce kavga sırasında A.K.'yi dövdü. Kavganın ardından A.K.'nin Şereflikoçhisar'daki ailesi Y.E.Ö. ile ilişkisini öğrendi. Ardından aile, Y.E.Ö.'nin kızları A.K.'yi kandırarak cinsel ilişkiye girdiği, zaman zaman da şiddet uyguladığı iddiasıyla Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkında şikayette bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturmada ifade veren A.K., bir süre önce tanıştığı Y.E.Ö. ile zaman zaman kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Liseli A.K.'nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle savcılığın talimatıyla Y.E.Ö. gözaltına alındı ve sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede 'küçük yaşta çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklandı. Ailesi de rahatsızlığı nedeniyle hastaneden 10 günlük rapor alıp, kızları A.K.'yi, Şereflikoçhisar'a götürdü.