Gaziosmanpaşa'da 17 yaşındaki Tuğçe C.'nin bıçaklayarak öldürdüğü Azerbaycanlı Reyhan Nacefova (45) ile kızı Günay Hüseyinzade'nin (22) cenazeleri önceki gün Azerbaycan'da toprağa verildi. Günay Hüseyinzade'nin 2 ay önce nişanlandığı Celal Koç, evlilik hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Sevdiğimi kaybettim" dedi.

Annesi annemi bıçakladı
Cinayete tanıklık eden Reyhan Nacefova ile Ramis Karagül'ün çocukları, 7 yaşındaki Sinan Karagül olayın şokunu üzerinden atamadı. Sinan Karagül, "Tuğçe ile annesi, annemle tartıştı. Tuğçe'nin annesi, annemi karnından bıçakladı. Annemin üstü kanlar içindeydi. Tuğçe de ablamı boğazından bıçaklayıp kaçtı" dedi. Polise ifade veren Tuğba C. ise "Kapımız çaldı. 'Çocuğun çocuğumu dövmüş' diyerek bana saldırdılar. Biri saçımı tutarken diğeri vurmaya çalışıyordu. Bir anda kan damlaları gördüm. İçeri girdiğimde kızım donuk bir şekilde oturuyordu" iddiasında bulundu.
Eşim altınlarını saklamıştı

Reyhan Nacefova'nın birlikte yaşadığı, çocuğunun babası şoför Ramis Karagül ise cinayeti Ankara'da çalıştığı sırada öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "Ben şehir dışındayken, evin kapısı 3 kere zorlanmış. Eşim olaydan bir gün önce altınları bir aile dostumuza teslim etmiş. Bu olayın arkasındakilerin bulunmasını istiyoruz."

Ertesi gün Bakü'de evlenecektik

Günay Hüseyinzade, 7 yıl önce annesiyle Türkiye'ye geldi. Genç kız, annesi ve annesinin sevgilisi Ramis Karagül'le birlikte kalıyordu. Günay Hüseyinzade ile Celal Koç, yaklaşık 1 yıl önce tanıştı. Aşık olan gençler evlilik kararı aldı. Çift, 11 Mayıs'ta Bakü'ye giderek nikâh işlemlerini tamamlayacaktı. Ancak 10 Mayıs'ta meydana gelen cinayet, çiftin tüm hayallerini yıktı.

Anneyi kurtarmaya çalışıyorlar

Nişanlısını kaybeden Celal Koç, şunları anlattı: "Bu olay 17 yaşındaki bir kızın yapabileceği bir şey değil. Nişanlımı öldüren Tuğçe ve annesi Tuğba'yı burada bazı serseriler koruyormuş. Hatta olaydan sonra görgü tanığı bir çocuğu tehdit etmişler. Olaya anne Tuğba C. de karışmış. Ama bir şey yapmadığını söyleyerek, onu kurtarmaya çalışıyorlar."
Hürriyet