BURSA"da liseye giden gençlerin K.B. (15) adlı öğrenciye laf atması yüzün dün çıkan kavgada, Tophane Endüstri Meslek Lisesi"ne giden Hakan Aydın (17) öldürüldü, arkadaşları H.Ş. (17) ile K.K. (17) yaralandı. Cinayet zanlısı E.T. (16) ile aynı yaşta olan arkadaşları İ.S. ve Y.E. gözaltına alındı.
Merkez Yıldırım İlçesi Zümrütevler Mahallesi Han Sokak"ta dün gece meydana gelen cinayet, Nuri Erbak Lisesi 1'inci sınıfa giden K.B., bir süre önce kendisine arkadaşlık teklif eden Yeşilyayla Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıfa giden E.T."nin tekliflerini kabul etmedi. K.B. daha sonra kendisini rahatsız eden E.T. ve arkadaşı İ.S."yi amcasının oğlu olan Engin Bulut"a (18) şikayet etti.
Engin Bulut, tokat atarak uyardığı E.T. ve İ.S."nin amcasının kızını tekrar rahatsız ettiğini öğrenince, bu kez 10 arkadaşı ile birlikte gittiği Zümrütevler Mahallesi Han Sokak"ta, E.T. İ.S. ve arkadaşları Y.E. ile karşılaştı. Burada çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, iddiaya göre belindeki bıçağı çıkartan E.T., karşıt grupta bulunan Hakan Aydın"ı kalbinden, Mimar Sinan Anadolu Teknik Lisesi 2'nci sınıfa giden H.Ş."yi koltuk altından, aynı okulda okuyan K.K."yı ise kalçasından yaraladı.
Olay sonrası zanlılar kaçarken, kalçasından hafif yaralanan K.K. otomobiliyle Hakan Aydın ve H.Ş."i yakında bulunan sağlık ocağına getirdi. Kalbinde iki bıçak darbesi tespit edilen Hakan Aydın kurtarılamayıp yaşamını yitirirken, H.Ş. ise sevk edildiği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde tedavi altına alındı.
Cinayet sonrası yakalanan E.T., İ.S. ve Y.E. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Soruşturma sürüyor. DHA