Düzenlenen programda öğrenciler, “Alzheimer Merkezi’de yaşadığımız bu duygu paylaşımında hem onlar hem de kendimiz çok mutlu olduk” dedi.
50. Yıl Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Meslek Dersi öğretmeni Mümtaz Akman, Edebiyat Öğretmenleri Fatma Yüce, Gülcan Bağbozan, Resim Öğretmeni Şükrü Taktakoğlu ve Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa Dinçkol eşliğinde 9 öğrencinin de katıldığı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırladıkları Müzikli Şiir dinletisini Nazilli Alzheimer Merkezi’nde hasta ve hasta yakınlarına sundu. Keyifli geçen Müzikli Şiir dinletisinin ardından Alzheimer hastalarının istekleri doğrultusunda söylenen şarkılar ve çalınan müzikler eşliğinde hastalar coşkulu anlar yaşadılar.

ALZHEİMER HASTALARINI MUTLU ETTİLER
Gönüllerince eğlenen ve keyifli anlar yaşayan hastalar ve hasta yakınlarıyla böyle bir organizasyonla bu tür duygu paylaşımlarını yaşamaktan çok mutlu olduklarını belirten Sosyal Sorumluluk Projesinde görevli öğretmenler; ”Öğrencilerimizle birlikte hazırlanan Proje kapsamında buradaki yaşlı ve hasta insanları mutlu etmek, sevindirmek, onların yalnız olmadıklarını ve hastalıklarından bir nebze uzaklaştırarak keyifli anlar yaşattık. Bu gün burada bulunan bu insanlarla yaşadığımız bu duygu paylaşımıyla hem onlar hem de kendimiz çok mutlu olduk. Bu tür projelerle daha çok organizasyonlar yaparak onlara yalnız olmadıklarını daha çok hissettirmeliyiz” dediler.

FİZİKSEL OLARAKTA FAYDALI
Bu tür etkinliklerle hastaların moral bulduğunu ifade eden Nazilli Alzheimer Merkezi görevlileri ise “Hastalarımız şarkılara eşlik edip duygusal ya da eğlenceli anlar yaşayarak merkezimizde yapmış olduğumuz konuşma bozukluğu, motor işlevlerinin ve duyu işlevlerinin planlama, organizasyon dikkati odaklama etkinlilerini doğrudan yaşama şansına sahip oluyorlar. Söylenen şarkı ve şiirlerle geçmişi hatırlayıp duygulu anlar yaşayabildiği gibi müziklere eşlik edip dans ederek fiziksel olarak vücutlarını da çalıştırmış oluyorlar. Merkezimizde bu güzel etkinliği sunan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Bu paylaşımı bize hastalarımıza ve yakınlarına yaşatan ve emeği geçenleri kutlarız” dediler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png