İstanbul'da kız öğrencisiyle yattı diye kadın öğretmen hakkında 21 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Bir lisede sözleşmeli olarak çalışan 32 yaşındaki kadın beden eğitimi öğretmeni E.C. hakkında, 16 yaşındaki kız öğrencisi B.Y. ile okulda lezbiyen ilişki yaşadığı iddiasıyla dava açıldı. E.C., iddiaları reddetti İstanbul Kâğıthane'deki bir lisede 2 yıldır sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan 32 yaşındaki kadın öğretmen E.C., iddiaya göre aynı okulda öğrenim gören 16 yaşındaki B.Y. isimli kız öğrencisine ilgi duymaya başladı.

Habertürk'ün haberine göre geçen yıl şubat ayında bu ilgisini eyleme dönüştüren öğretmen E.C., öğrencisini okuldaki spor salonunda baş başa kaldıkları sırada dudaklarından öptü. Öğretmen ve kız öğrenci arasında başlayan lezbiyen ilişki daha sonra E.C.'nin evinde de devam etti. Olay, B.Y.'nin ailesinin kızlarının sık sık öğretmeniyle görüşmesinden şüphelenince ortaya çıktı. Bunun üzerine B.Y.'nin babası savcılığa giderek öğretmen E.C.'den şikâyetçi oldu.

'KALDI AMA İLİŞKİ OLMADI'

Öğretmen E.C., öğrencisinin kendisine duygusal ve cinsel anlamda hayranlık duyduğunu, zaman zaman evine götürerek birlikte kaldıklarını, ancak iddia edildiği gibi lezbiyen bir ilişki içine girmediklerini söyledi. E.C. ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, soruşturmayı tamamlayan savcılık, beden eğitimi öğretmeni E.C. hakkında "çocuğun birden çok basit cinsel istismarı" suçundan 5.5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. E.C.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. İnterhaber