Amerika'nın Ohio eyaletinin Cleveland şehrinin 45 km doğusunda yer alan Chardon Lisesi'nde yerel saatle sabah 07.30 sıralarında silahlı bir kişinin etrafa ateş açılması sonucu bir öğrenci öldü, 5 öğrenci de yaralandı. Okulun kafeteryasında meydana gelen olayda saldırganı bir öğretmen yakaladı.

Chardon Polis Şefi Tim McKenna bir kişinin öldüğü olayda dördü erkek 5 kişinin de hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Polis, olayın kafeteryada başladığını ve saldırganın ateş açtıktan sonra bir öğretmen tarafından başka bir binaya kadar takip edildiğini belirtti. Saldırganın öğretmenin kendisini takip etmesi üzerine burada bir başka kişiye teslim olduğunu kaydetti.

Ohio'daki saldırı, Amerikan liselerinde son 11 ay, Ohio'da ise 2007'den beri meydana gelen en kötü silahlı saldırı olduğu açıklandı. Olayın ardından okula çok sayıda ambulans ve polis aracı gelirken, öğrenci velileri de okula akın etti. Okul bir günlüğüne tatil edildi.

Yaralanan erkek öğrencilerden üçünün 700 öğrencisi bulunan bir meslek lisesi olan Auburn Career Academy'den olduğu, ikisinin 17 birinin ise 16 yaşında olduğu ifade edildi.

Saldırganın ise sorgusu devam ediyor.