Almanya"nın Baden - Württemberg eyaletine bağlı Winnenden kentinde Albertville Lisesi"ne silahlı baskın düzenleyen, lisenin eski öğrencisi Tim Kretschmer (17), 9"u öğrenci, 3"ü öğretmen toplam 15 kişiyi öldürdü. Kretschmer, polisle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Çatışmada 2 polis de ağır yaralandı.
Almanya"yı şoke eden saldırı dün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. 2 yıl önce aynı okuldan mezun olan Kretschmer, siyah askeri giysi giyerek yaklaşık bin öğrencinin öğrenim gördüğü liseyi bastı. Otomatik silahlı saldırgan, önce ders yapılan bir sınıfa yöneldi. Saldırgan, hiçbir şey söylemeden ve hedef gözetmeden rasgele ateş açtı. Saldırıda yaşları 14-15 arasında değişen 9 öğrenci ve 3 kadın öğretmen öldü.

Sürücüyü rehin aldı
Kretschmer, okuldan çıkar çıkmaz yan binadaki psikiyatri kliniğinin bir çalışanını öldürdü. Saldırgan daha sonra yoldan geçen bir aracı durdurarak sürücüsünü rehin aldı. Polis barikatlarını yaran Kretchmer, daha sonra sürücüyü serbest bıraktı. Kaçış, okula 40 kilometre uzaktaki bir oto galerisinde son buldu. Burada polisle çatışan Kretchmer, yoldan geçmekte olan 2 yayayı öldürdü, 2 polisi de ağır yaraladı. Kretchmer polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Kretchmer"in ailesinin evine baskın yapan polis, çeşitli tip ve çapta ruhsatlı 18 silah buldu. Zengin bir işadamı olduğu belirtilen baba ile anne sorguya alındı. Ailenin sahip olduğu silahlardan birinin eksik olduğu belirlendi.
Krestchmer"in çift kişiliğe sahip, dikkat çekmeyen biri olduğu belirtilirken, okul arkadaşları da, kız arkadaşının kısa süre önce Krestchmer"i terk ettiğini belirttiler.

ABD"de toplu cinayet
Bu arada ABD"nin Alabama eyaletinde 5"i kendi ailesinden olmak üzere 9 kişiyi öldüren silahlı saldırgan, daha sonra intihar etti.


Olaydan sonra öğrenciler psikologların gözetimiyle evlerine gönderildi.

Almanya"da ilk değil
Winnengen"deki saldırı, Erfurt kentindeki Gutenberg Lisesi"nde 26 Nisan 2002"de gerçekleştirilen katliamı hatırlattı. Okuldan uzaklaştırma cezası alan Robert Steinhaeuser (19), silahlarla bastığı okulda 16 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Emsdetten kasabasında da 21 Kasım 2006"da 18 yaşındaki eski bir öğrenci Geschwister Scholl Ortaokulu"na silahlı saldırı düzenlemişti. 37 kişiyi yaralayan saldırgan, daha sonra intihar etmişti. 2002 yılında da atıldığı ticaret lisesini el bombaları ve iki tabancayla basan bir öğrenci, 3 kişiyi vurarak öldürdü.
Dünkü katliamın ardından Almanya"da yas ilan edildi. Ülke genelinde bugün bayraklar yarıya indirilecek. Öğrenciler ise, okulun önüne çiçek ve mum koyarak hayatını kaybeden arkadaşlarını anıyorlar.

Türk öğrenci: "Barikat kurduk"
Olay sırasında okulda olan Çağlayan Taşkan (14) yaşadıklarını söyle anlattı: “Üçüncü ders başladıktan 10 dakika sonra silah sesleri duyduk. Yaklaşık 40-50 kez ateş edildi. Öğretmenime silah sesi duyduğumu söylediğimde, "Dışarda çalışan işçilerin sesidir" dedi. Bu sırada kapıyı açan diğer sınıfın öğrencileri adeta içeri hücum etti. Gelenler bir saldırganın sınıflarındaki 3 öğrenciyi öldürdüğünü söylediler. Hepsi dehşet içindeydi. O arada saldırganı arkadan gördüm. Üzerinde siyah bir kıyafet vardı. Öğretmenimizin talimatıyla, sıralarımızla kapıya barikat kurduk. Diğer sıraların altına gizlenerek beklemeye başladık. Sonra polisler gelerek bizi çıkardılar. Biz çıkarken, saldırının gerçekleştiği sınıftan çıkan öğretmenin elleri kan içindeydi.” Çağlayan"ın amcası Ferhun Taşkan da,”Siren sesleri ve polislerin mahalleye akın etmesi üzerine okula koştum. Okul boşaltılırken yeğenimi sağ sağlim kollarıma alınca, dünyalar benim oldu” diye konuştu.

MİLLİYET