Öğrenciler, düzenlenen programda sırayla sahneye çıkarak, isimleri önceden belirlenen engelli kardeşlerini belirlemek için kura çekti. Kura sonucu isimleri belli olan engelliler, sahneye çıkarak kardeşleriyle tanışıp kaynaştı. El ele tutuşup birbirlerine sarılan öğrenci ve engelliler, daha sonra otobüslere binerek şehir turu attı. Engelli çocuklar, bundan sonra kardeş ağabey ve ablalarıyla devamlı biraraya gelecek.
 
Kadın Meclisi Engelliler Çalışma Grubu tarafından 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. "1. ENGELsizsiniz" adlı etkinlikler kapsamında bedensel engelli Serhat Sadrı ve Lütfi Yarar'ın sergisi, Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi'nde açıldı. Salih Tozan Toplantı ve Göstrei Merkezi'ndeki etkinliğe ise Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Orkun Dökmen ve çok sayıda engelli vatandaşla aileleri katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Seda Kaplan, engellilerin günlük hayatta yaşadığı problemler ve çözüm önerileri hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra Firdevs Hattatoğlu İlköğretim ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerinden oluşan folklor ekibi sahne aldı.
 
"Sizi Görmediysek Özür Dileriz" sloganıyla düzenlenen etkinlikte son olarak, "Engellilerin Günlük Yaşama Aktif Katılımları" konulu bir panel düzenlendi. Panele psikiyatr Doç. Dr. Tunay Karlıdere, Av. Mehmet Demircan, Sosyal Hizmet Uzmanı Ferdağ İnal ve Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı Alper Şentürk olarak katıldı. Konuşmacılar, engelli vatandaşların sıkıntılarını masaya yatırdı.