Senelik 1 milyon euro garanti para alan Linderoth sezon sonunda sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini yenilemenin hesaplarını yapıyor
Cim-Bom"da Teknik Direktör Frank Rijkaard"ın antrenmanlardaki çalışmalarından son derece memnun kaldığı Tobias Linderoth, bitme noktasına gelen kariyerini kurtarmak için adeta küllerinden doğdu.
Galatasaray"a iki yıl önce büyük umutlarla gelen, ancak sakatlıklar yüzünden bu süreçte sadece 14 maçta forma giyebilen İsveçli oyuncu yeni sezona çok sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Yıllık 1 milyon euro garanti para alan yıldız futbolcudaki değişimin sırrı ortaya çıktı.
2007"de Danimarka şampiyonu FC Kopenhag"tan sözleşmesinin bitmesine 1 yıl olmasına karşın 2.5 milyon euro bonservis ödenerek alınan Linderoth"un sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle son şansını iyi kullanmak istediği belirtildi.
Yakın ilgi motive etti
Sakatlığını tamamen atlatan ve antrenmanlardaki performansıyla yöneticiler ve takım arkadaşlarını da şaşırtan deneyimli oyuncunun sezon sonunda sözleşmesini yenilemek istediği kaydedildi. Sahadaki disiplini ve üst düzey motivasyonuyla dikkatleri üzerine çeken Tobias Linderoth"un, Rijkaard ve yardımcılarının kendisine olan yakın ilgisinden bir hayli etkilendiği ve “Kariyerimin en verimli döneminde kalçamdan sakatlandım. Bu yıl da forma giyemezsem kendime zor kulüp bulurum” dediği öğrenildi.
Bu arada hiçbir problemi kalmayan İsveçli futbolcuya, milli takım kapısının da yeniden açılacağı bildirildi