Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle taşkınlık yapan binlerce Fenerbahçe taraftarı, Kadıköy’ü savaş alanına çevirdi. Stat çıkışında polise saldıran kalabalığa biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Kaçan kalabalık Kızıltoprak meydandaki bir benzin istasyonunda bekleyen çok sayıda polis ekibine saldırdı. Taraftarlar benzin istasyonu ile polis otomobillerine zarar verdi. Zor anlar yaşayan polis ekipleri canlarını kurtarmak için bitişikteki camiye sığındı. Bazıları da havaya ateş ederek saldırgan taraftarları uzaklaştırmaya çalıştı.

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından stattan çıkan taraftarlar taşkınlık yaparak polisi taşlamaya başladı. Çevik kuvvet ekiplerinin gruba basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etmesiyle olaylar kontrolden çıktı. Binlerce Fenerbahçeli taraftar Bağdat Caddesi istikametine kaçıştı. Çevik kuvvet karşısında etkisiz kalan kalabalık, Kızıltoprak meydanındaki bir benzin istasyonunda bekleyen yaklaşık 20 polise taş, meşale ve havai fişeklerle saldırmaya başladı.

Yüzlerce taraftar tarafından etrafı çevrilen polis ekiplerine yardım için olay yerindeki bir Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da harekete geçti. Kalabalığı dağıtmakta yetersiz kalan TOMA, taraftarlar tarafından uzun süre çeşitli saldırılara maruz kaldı. Öfkeli taraftarlar benzin istasyonu önünde park halinde bulunan çok sayıdaki polis otomobiline de büyük zarar verdi. Polis otomobillerinden bazıları hasarlı olarak olay yerini terk etmeyi başarırken uzaklaşamayan iki araç taraftarlar tarafından ters çevrildi.

Artan saldırılar karşısında çaresiz kalan polis ekipleri son anda toplu olarak bitişikteki camiye kaçmayı başardı. Bu sırada benzin istasyonunun arka sokağında sıkışıp kalan polisler de üzerlerine doğru gelen kalabalığın taş yağmurundan kurtulabilmek için silahlarını ateşledi. Polis memurları havaya ardı ardına açılan ateş sonucu kalabalığı bir süre uzak tutmayı başardı. Yaşanan kargaşada olayların arasında kalan Fenerbahçe taraftarı kadın ve çocukların da korkuyla ve ağlayarak uzaklaşmaya çalıştıkları görüldü. Bu sırada bazı polis memurlarının da telefon ile amirlerini arayarak yardım istedikleri görüldü.

Yaklaşık 45 dakika sonra çevik kuvvet ekiplerinin ve takviye TOMA aracının gelmesiyle kalabalık basınçlı su ve biber gazı ile yapılan müdahalede geri çekilmeye zorlandı. Olaylara karışan kalabalığın neden oldukları hasar ortalığın yatışmasından sonra gözler önüne serildi. Benzin istasyonunda ve çok sayıda polis otomobilinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kaldırım taşları yerlerinden söküldü, onlarca çöp konteynırı da Bağdat Caddesi’ne taşındı.