Selülitlerin dostu katı yağlar, soslu yiyecekler, salamura turşu ve tuzlu yiyecekler, kızartmalar, kremalı hazırlanmış besinler, mayonez, hardal, kahve çeşitleri, soda, gazlı ve karbonatlı içeceklerdir. Star gazetesinde yer alan habere göre, ceviz, badem, kuru kayısı, kuru soğan, bürüksel lahanası, sarımsak, brokoli, karnabahar, armut, kavun, karpuz, greyfurt, limon, portakal, kivi ve mandalina en iyi selülit iyileştirici besinlerdir. Kilo vermek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak, buna ek olarak selülit masajları pürüzsüz cilt için yapılabilecek en önemli unsurlardır.

Cilt güzelliği için ceviz

Cilt güzelliğiniz için koyu yeşil yapraklı sebzeler; semizotu, ıspanak, roka, maydanoz, ceviz, badem, yer fıstığı, avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut, somon balığı, sardalya, hindi eti, şeftali beslenmenizde eksik edilmemesi gereken besinlerdir. 

 Enerjinizi artırın

Patates kızartmasından vazgeçemeyenler size oldukça pratik  ve sağlıklı önerim  var. Parmak dondurulmuş patatesleri folyo  ile tepsiye dizin ve sıcak fırında kızarana kadar fırınlayın. Yemeklerinizin yanına ekleyin tadı patates kızartmasından daha lezzetli... Enerjimizi  arttıran, metabolizmamızı düzenleyen besinler de var. Tatlı kırmızıbiber, biberiye, fesleğen, dereotu, kırmızı şarap, yulaf kepeği, soya fasulyesi, bezelye, marul, badem, muz, kuru incir, hurma, böğürtlen, ahududu, kuşkonmaz, greyfurt suyu, ton balığı, yoğurt, susam, mercimek ve mantardır.

Kahvaltı ve öğle yemeği birleşti

Bugün geç kahvaltı yapabilirsiniz. Bunun için zevkli bir brunch’ı hakkettiniz. Mutlaka bugün brunch sonrasında 1 saat yürüyüş ve 45 dakika tempolu dans veya yüzme yapmanızı öneririm. 

Kahvaltı ve öğle yerine geç kahvaltı: 1 yumurtalı omlet, 1 dilim peynir, 5 zeytin, 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu, 1 ince dilim salam, 1 kase taze mevsime uygun sebzelerden hazırlanmış meyve salatası.

İkindi: 1 orta boy taze meyve

Akşam: 4-5 ızgara köfte 4 yemek kaşığı bulgur veya pirinç pilavı 1 dilim tam buğday ekmeği az yağlı salata

Ara: 2 top dondurma