Ege Ports firması tarafından yapılan açıklamada ise, tuvaletlerin sadece sabah saatlerindeki yoğunlukta güvenlik nedeniyle polis tarafından kullandırılmadığı açıklandı.
Liman sahası içerisindeki tuvalet tartışmasının alevlenmesi üzerine Kuşadası Kaymakamlığı'na yazılı dilekçe ile başvuruda bulunan ITS Turizm Bölge Müdürü İ.Cahit Yimsek, yasağın kaldırılması için Kaymakam Mustafa Esen'in girişimde bulunmasını talep etti. Cahit Yimsek, dilekçesinde ve basına yaptığı açıklamada, "Acenteler adına Kuşadası Limanı'na gelen gemilerin turistlerine hizmet vermek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli ve her yıl başında savcılıktan adli sicil kaydı alarak yıllık vizesini yaptıran turist rehberlerimizi limanda görevlendiriyor ve isim listeleri liman güvenlik teşkilatına veriyoruz. Bu rehberlerimizin yolcu beklerken acil tuvalet gereksinimleri olduğunda terminal binası girişindeki tuvalete girmelerine izin verilmemekte ve mağazaların bulunduğu uzak bölgeye yönlendirilmektedirler. Bu sırada çıkan yolcular rehberlerini göremeyince telaşa düşmekte ve şikayete neden olmaktadır. Görevli rehberlerimizin boyunlarında kokartları takılı ve kimlikleri belli olduğu için kendilerinin güvenlik açısından sorun oluşturmaları mümkün değildir. Sayın kaymakamımızdan, liman işletmesi nezdinde girişimde bulunarak bu olumsuzluğu gidermesini talep ettik" dedi.
EGE PORTS, “ TUVALETLER POLİS TARAFINDAN GÜVENLİK NEDENİYLE KULLANDIRILMIYOR”
Bu arada, limandaki tuvalet tartışmasıyla ilgili olarak limanı işleten Ege Ports firmasından da açıklama geldi. Ege Ports tarafından yapılan açıklamada, “Ege Ports"un tuvalet yasağı söz konusu değil. Sabah saatlerindeki yoğunlukta Pasaport Baro Amirliği"nin yanındaki tuvaletler güvenlik nedeniyle polis tarafından kullandırılmıyor. Ege Ports"un liman sahası içerisinde umuma açık, erkek, bayan ve özürlü olmak üzere toplam 5 adet tuvalet var. Ancak, sadece sabah saatlerinde yoğun turist giriş çıkışı yaşanıyor. Bu nedenle polis tarafından bu bölgedeki tuvaletlerin kullandırılması istenmiyor” denildi.