Ramazan Bayramı tatili için gemiyle Yunan adaları turuna çıkmak isteyen Türk vatandaşı tatilciler, Kuşadası Limanı'na geldi. Gümrüklü sahada tura çıkacakları gemiye binmek için bekleyen yerli tatilciler, limana aynı anda 6 geminin yanaşması yüzünden işlemlerin saatlerce sürmesi üzerine protesto eylemi başlattı. Bayramın ilk gününün görevlilerin yavaş hareket etmesi yüzünden kendilerine zehir olduğunu ileri süren tatilciler, belirtilen saatten önce gelmelerine rağmen liman ve gümrük
işlemlerinin son derece ağır işlediğini ve çalışanların görevlerini iyi yapmamaları nedeniyle saatlerce beklediklerini söylediler. Sözlü ve alkışlı eylem yapan yerli tatilcilerden biri, "Saatlerdir pasaport işlemleri için bekliyoruz. İşlemler son derece ağır işliyor. Hiçbir yetkili bize açıklama yapmıyor. Bayramı zehir ettiler" dedi.
Bu arada, güneş altında tatile çıkmak için saatlerce bekleyen yerli tatilciler arasında fenalaşanlar oldu. Limanda bir ambulans ve sağlık hizmeti olmamasından yakınan tatilciler fenalaşan yolculara kendileri müdahale etmek zorunda kaldı.
Kuşadası Limanı'na gemi ile gelen yabancı turistler ise eylemi şaşkınlıkla izledi.
Kuşadası Limanı'ndaki gümrüklü saha içerisinde gerçekleşen protesto eyleminin ardından işlemlerin hızlandırılmasıyla yerli tatilciler Yunan bandıralı gemilere binerek tatile çıktı.