Çoğu Amerikalı yılda 700 bin turistin günübirlik giriş yaptığı Kuşadası Ege Ports Limanı, domuz gribine (A/H1N1) karşı termal kamera ile donatıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler sonrası Kuşadası Limanı'na gelen turistler, termal kamera kontrolüne tabi tutulduktan sonra Türkiye'ye giriş yapabiliyor.
Hudutlar ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Kuşadası Tabipliği yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kriz uyarısının ardından müdürlükçe çalışma başlatıldı. Öncelikle sınır kapılarındaki ihtiyaçlar belirlendi ve personele virüs konusunda eğitim verildi, ''Acil Eylem Müdahale'' ekibi oluşturuldu.
Kuşadası Limanı'na gelen tüm gemilerin ve feribotların denetimi daha önce olduğu gibi Sahil Sağlık Denetleme Merkezi personeli tarafından yapılıyor. Giriş yapacak kişilerden, gemi kaptanı ve gemi doktoru imzalı, bulaşıcı hastalık yönünden sakıncası olmadığını bildiren Deniz Sağlık Bildirimi alınıyor. Limanda yolcu girişleri, termal kamera ile sağlık ekipleri tarafından kontrol ediliyor. Termal kameralarla yurda giriş yapan kişilerin vücut sıcaklıkları ölçülüyor, şüpheli durumda kulaktan ateş ölçümü
yapılıyor.
''Reel şüphenin'' oluşması halinde, söz konusu kişilerin Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı'nın belirlediği karantina noktasına sevk edilmesi yönünde de gerekli tedbir alındı.
Kuşadası Limanı yetkilileri, liman sahasında her türlü önlemin alındığını, bugüne kadar virüse rastlanmadığını, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.