Liman Yolu olarak adlandırılan Abalı Kavşağı ile Parlamenterler Sitesi önündeki şehir içi durağına kadar olan Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki yol bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

6,3 kilometrelik yolun yapımıyla ilgili bilgiler veren Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürü Güven Tezel, “Liman yolu olarak adlandırılan Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki çalışmaları 15 Eylül"de başladı ve hedefimiz 15 Kasım"a kadar bu yolu kullanıma açmak. Şu an yol üzerindeki su şebekesini yerin 80 santimetre daha altına alıyoruz. Bunun dışından elektrik ve Telefon kablolarının yer altına alma çalışmaları sürüyor. Sinyalizasyon içinde çalışmalarımız sürüyor. Yolda düzleme çalışmaları da yapıldı. Yer altına yapılan çalışmaların yüzde 70"ni belediye olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında Doğuş Grubu da bu yolun asfalt yapımını üstlendi. Bunu da bir firma aracılığıyla yapacak. Tahmini olarak 1 trilyonun üzerinde bir harcamayla bu 6, 3 kilometrelik yolu bitireceğiz” dedi.

Yolun yapılmasından sonra Didim"e dördüncü büyük ana arter yolunu kazandırılmış olacağına da dikkat çeken Tezel, “Diğer yollara olan ilgi de azalacak. Bu yol Atatürk Bulvarından daha geniş olacak ve insanlar buradan direkt Altınkum"a inme şansına da sahip olacak. Bölünmüş olarak yapacağız ve burada orta refüj de yapılarak Sinyalizasyon çalışmasıyla da ileri de Didim"in en işlek caddesi haline geleceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.