Eylem süreci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için gerçekleştirilen eylemle devam etti. 
Belediye önünde toplanan Kuşadası Liman Platformu üyeleri, liman yanındaki balıkçı barınağına kadar yürüyüp kitlesel basın açıklaması yaptı. Platform, "Adalı çocuklar mazeret dinler mi?" başlıklı bir de bildiri dağıttı. Kuşadalı balıkçılar ise, "Ekmeğimiz küçülmesin, görüntümüz kirlenmesin" pankartları astıkları tekneleriyle basın açıklamasına destek verdi.
Belediye önünde yürüyüşe geçen grup, Kuşadası çarşı esnafının alkışları arasında balıkçı barınağına gitti. Basın açıklaması için toplanan yaklaşık 200 kişilik grupta, CHP aydın Milletvekili Adayı Bülent Tezcan, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve belediye meclisi üyeleri, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, DP İlçe Başkanı Kılınç Kocaman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, Balıkçılar Odası Başkanı Ahmet Susam, Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür
Evran, ADA-ÇEV Başkanı Mustafa Dinçoğlu, TEMA Kuşadası Temsilcisi Nimet Demir ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri, Liman Platformu Üyesi Nilgün Öğünçlü, çok sayıda esnaf ve vatandaş yer aldı.
Liman Platformu üyesi Avukat Nilgün Öğünçlü, burada bir konuşma yaptı. Özelleştirildiği günden bu yana limanın Kuşadası için bir kabus olduğunu açıklayan Nilgün Öğünçlü, özelleştirme öncesi limanın kent ekonomisine önemli katkı sağladığını söyledi. Kuşadası'nın ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için mücadele ettiklerini belirten Nilgün Öğünçlü, şöyle konuştu: 
"Gelecekte çocuklarımız, liman betonlaşırken siz neredeydiniz diye sorduğunda verecek cevabımız olması için buradayız. Her çocuk, haksızlık karşısında acımasız bir yargıçtır. Kuşadası halkından sadece her hafta sonu yarım saatliğine yüreğini istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz."
Konuşmanın ardından basın açıklamasına katılanlar hep birlikte balon uçurdu, ardından da lokma döküldü.
02.20110424170332.jpg
03.20110424170342.jpg