Haziran ayı Belediye meclis toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, bölgenin bir tüzük hazırlanarak düzene konulması ve bu tüzüğün ne şekilde ve ne gibi yaptırımlar getirerek çalışırlık kazandırılması konusunda, Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ilgililerle bir toplantı düzenledi.
Sorunlar masaya yatırılarak ne gibi çalışmalar yapıla bileceği, tüzükte nelerin olmasının tartışıldığı toplantıda, balıkçıların, tekne sahiplerinin sorun ve beklentilerini de alan Belediye Başkanı, öneri ve istekleri not alarak tüzüğün Temmuz ayı Meclis toplantısına kadar hazırlanacağını ve bu Meclis toplantısında son şekli verilmiş olarak, meclisin onayına sunulacağını bildirdi.
Limanın şu an kullanım düzeninin Akbük" e yakışmadığını ve düzensizlik içersinde olduğunu bildiren Başkan Sandalcı; “Tüzüğün hazırlanışında meclis üyelerimizden iki kişi görevlendirilmiştir. Haziran ayındaki meclis toplantımızda bu konu görüşülmüş ve Temmuz ayı Meclis toplantısına kadar tüzüğün ilgililerle de görüşülerek hazırlanmasına karar verilmişti. Bu gün arkadaşlarımızı da davet ederek, sorunlarını ve beklentilerini almak, kendilerinin de bu konuda, tüzükte yer almasını istedikleri ne varsa onları tespit etmek ve düzenli bir şekilde hizmet vermek için, nelerin yapılması gerektiğini tartışmak için, bu toplantıyı düzenledik. Arkadaşlarımızın görüşlerini aldık. Katılımdan dolayı memnunum. Soruna sahip çıkılması, önerilerde bulunulması, sorumluluğun farkında lığını göstermektedir.
Limanın kamera sistemi ile kontrolü için 3 yere kamera sistemi koymaya başladık. 24 saat izlenilebilir duruma getirdik. Tüzüğün hazırlanması ile de yasal bir statüye kavuşarak, Akbük" e yakışır bir liman durumuna getireceğiz. Temizlik ve kullanım bakımından hepimizin duyarlı olması gerekir. Her teknenin başına bir zabıta koyamayız. Yapılacak olan tüzüğe ve yasal statüye göre birlikte çalışır ve koyulan düzene uyarsak sorun kalmayacaktır” dedi.