Gelecekte hayatımıza girmesi beklenen uçan araçlarla ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Lilium şirketi üzerinde çalıştığı modelini havalandırmayı başardı.

Lilium uçan taksi modelini havalandırmayı başardı

Uçan araçlar tasarlama konusunda uzun zamandır çalışmalar gerçekleştiren Lilium şirketi, geliştirdiği uçan taksi modelini ilk kez havalandırarak bu alanda büyük bir gelişme kaydetti. Gerçekleştirilen ilk uçuş denemesinde havalanmayı başarabilen tamamen elektrikli bir yapıya sahip olan araç, beş yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlanmış durumda.

Toplamda bünyesinde 36 adet elektrikli motor bulunan aracın neden bu kadar fazla sayıda motor bulundurduğu konusunda şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, aracın havadayken bazı motorlarında arıza meydana gelmesi durumunda havada kalmasını sağlamayı hedefledikleri için bu kadar motor barındırdığı belirtiliyor. Aynı zamanda araç dikey olarak iniş ve kalkış yapabilecek şekilde tasarlanmış. Bu nedenle herhangi bir piste ihtiyaç duymuyor. Avrupa Uzay Ajansı tarafından da desteklenen aracın motorlarının olduğu kanatçıkların yönünü değiştirerek hareket edebildiği belirtilirken, aracın saatte 300 km/s hıza ulaşabileceği ve tek şarjla 300 km menzil mesafesini kullanıcılarına sunacağı belirtiliyor.

Uçan araçlar yolcu taşımacılığını etkileyecek gibi görünüyor

Lilium geliştirdiği uçan araç modeli ile şehir içerisinde yolcu taşımacılığını tamamen farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor. Boeing ve Airbus gibi büyük firmalarında uçan araçlar üzerinde yaptığı çalışmaların olduğu biliniyor. İlerleyen zamanlarda bu firmalardan da uçabilen yeni araç modellerini tanıtmaları bekleniyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU