Bilica, FBTV'ye yaptığı açıklamada, Eskişehir maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, ''Eskişehirspor maçı zor olacak. Bizim olduğu gibi rakibimizin de hedeflerinin olduğunu biliyoruz. Fakat, amacımız evimizde oynayacağımız bu maçı 3 puanla bitirip, liderliğimizi biraz daha pekiştirmek'' dedi.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen araya Sivasspor mağlubiyetiyle girmelerinin kendilerini üzdüğünü anlatan Bilica, ''O maçın bizim için olumlu noktalarından bir tanesi, hocamız bize eksik yönlerimizi belirtti. Biz eksiklerimizi en iyi şekilde düzeltmeye çalıştık. Hocamızın iyi olmasını istediği şeylerle bu maça hazırlandık'' diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımda her mevkide forma savaşının yaşandığını ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Takımımızda elbette ki forma savaşı mevcut. Benim olduğum mevkide de aynı şekilde bu mücadele mevcut. Bizim takımımız adına en olumlu kararları veren kişi hocamızdır. Hocamız da bana ne zaman görev almam gerektiğini söylerse, takımımız için, hocamız için, Fenerbahçe camiası için elimden gelenin en iyisini sonuna kadar yaparım'' değerlendirmesinde bulundu.