GÜL: SON SÖZ MİLLETİN

Demokrasinin en güzel yanlarından birinin yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes söyleyeceğini söylüyor ama sonunda söz yine millete kalıyor " dedi.

Oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Son sözü yine milletimiz söyleyecektir" diye konuştu.

ERDOĞAN: HÜZÜN VE MATEM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oy kullanmasının ardından bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında şöyle konuştu:

"Uzun bir maratondan sonra yerel seçimlerde milletimiz en büyük anketini yapıyor. Milletimizin takdiri ortaya çıkacaktır. Bu takdire tabiî ki hep birlikte saygı duyacağız. Kampanyanın son gününde siyasette çok değerli bir arkadaşımızı bu kampanya sürecinde kaybetmenin hüznü gerçekten bizleri mateme boğdu.



Kendilerine de Allah"tan rahmet diliyorum. Yoğun çalışmalar sonucunda kendilerine ulaşılmıştır. Gazeteci arkadaşımızı da arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Helikopterle arama devam ediyor. Allah beterinden korusun"

TOPTAN: DEMOKRASİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Özel Jale Tezer İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandı.

Eşi Saime Toptan ile oyunu kullanmak üzere saat 11.00 sıralarında okula gelen Köksal Toptan, 2044 nolu sandığın görevlilerinin ısrarına rağmen sırada bekleyen vatandaşların önünü geçmeyi kabul etmedi.

Daha sonra sandık görevlilerinin tek tek eline sıkan Toptan, görevlilerin tamamının kadınlardan oluştuğunu görünce “Bayanlar sandığa hakim olmuş” dedi.

Sandık görevlilerinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili başsağlığı dileklerini kabul eden Toptan, önce eşini oy kullanmasını istedi. Daha sonra kendisi oyunu kullanan Toptan, oyunu sandığa atarken “Demokrasi çok güzel bir şey. Hayırlı olsun” dedi.


MEHMET ALİ ŞAHİN: İÇİMİZDE BURUKLUK VAR

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de demokrasinin daha da güçleneceğine inandığını belirterek, halkın demokrasiye ve çok partili siyasi hayata sahip çıktığını söyledi.

Bakan Şahin, Antalya'da Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

Ak Parti Muratpaşa belediye başkan adayı Orhan Tolunay ile okula gelen Şahin, bir süre sıra bekledikten sonra 1384 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Bakan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefatı nedeniyle buruk bir seçim yaşandığını ifade etti.
Şahin, “Bu acının gölgesinde seçim yapıyoruz. O nedenle içimizde burukluk var. Her şeye rağmen Türkiye'de demokrasinin daha da güçleneceğine inanıyorum. Halkımız demokrasiye, çok partili siyasi hayata sahip çıkıyor. Bu mahalli seçimlerin başarılı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Seçim sonucu ortaya çıkacak milli iradeye herkesin saygı duyması gerektiğini kaydeden Şahin, “Önemli olan ülkemizin kalkınmasıdır, sorunlarının çözülmesidir, halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesidir. Her seçimin buna katkıda bulunması gerekir” dedi.

KEMAL UNAKITAN

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yerel seçimlerde oyunu Eskişehir'de kullandı.

Unakıtan, oyunu kullanmak üzere Çamlıca Mahallesi Çamlıca Ticaret Odası İlköğretim Okuluna geldi. Kemal Unakıtan, 1107 nolu sandıkta oy attı.

Seçimlerin Eskişehir'e ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Unakıtan, “Yoğun bir hafta geçirdiniz, hasta olmanıza rağmen çok enerji harcadınız. Bu seçimin sonucunu etkiler mi?” sorusu üzerine “Bu benim normal enerjim ve bundan sonra giderek artacak. Ona göre hazırlıklı olun” dedi.

Bakan Unakıtan, seçim sonuçlarını nerede takip edeceğinin sorulması üzerine, “Biraz Eskişehir'de takip edeceğim. Yarın Bakanlar Kurulu toplantısı olabilir. Onun için Ankara'ya gideceğim” diye konuştu.

Çamlıca Mahallesi Muhtarı Mustafa Çoşu da mahalleye yaptırdığı spor salonu dolayısıyla Bakan Unakıtan'a teşekkür etti.



SÜLEYMAN DEMİREL

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kavaklıdere İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Oy kullanacağı okula saat 11.00 sıralarında gelen Demirel, 2066 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra, hayırlı olması dileğinde bulundu.

HİLMİ ÖZKÖK


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eşi Özenç Özkök, yerel seçimler için oyunu İzmir'de kullandı.

Güzelyalı semtindeki Fatih Kolejine gelen Orgeneral Özkök, oyunu kullanacağı 1357 numaralı sandığın görevlileriyle bir süre sohbet etti.

Hilmi Özkök, daha sonra oy pusulalarının yer aldığı zarfları sandıklara atarak, “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

HÜRRİYET